GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

SEÇİM SENİN AKHİSAR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala Akhisar Belediye Başkan adaylarından ulaşabildiklerimiz ile özel röportaj gerçekleştirdik.

Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ali Doğan, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Çelik ve Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Alican Lopoğlu’na Akhisar halkının merak ettiği soruları yönelttik. Pazar günü gerçekleşecek seçim öncesi 5 yıl Akhisar’ı yönetmeye aday isimlerle yaptığımız konuşmalar neticesinde derlediğimiz haberimiz ile “Seçim senin Akhisar” dedik.

Yapılan görüşmelerde Akhisar Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şerife Kandemir, Muhabir Rüstem Savaş ve Sayda Editörü Işıl Seydi tarafından vatandaşın nabzı tutularak Akhisar’daki mevcut 11 belediye başkan adayı üzerine hazırlanan soruları ulaşabildiğimiz 4 parti; Ak Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Zafer Partisi’nin adaylarına sorduk.

Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralamasını baz alarak kaleme aldığımız yazımıza Ak Parti adayı Ömer İşçi’yle başladık. 

AK PARTİ ADAYI ÖMER İŞÇİ

-AKHİSARLILAR PROJELERİNİZİN ÇOK KAPSAMLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR, BUNLARIN ÜSTESİNDEN BELEDİYE OLARAK NASIL GELECEKSİNİZ?

“Biz hayal edenleriz, hayalleri gerçekleştirmek için geliyoruz. Bir çok görüşmeler gerçekleştirdik Devletimizin çeşitli kurumları ile Bakanlıklarımızla, Manisa Büyükşehir Belediyemizle, DSİ Genel Müdürlüğümüzle ortak çalışmalarımız olacak. Onlarla anlaşmalara varıldı, Akhisar’ı nasıl daha güzel bir yer haline getirebiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Grup Başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu’nun da desteği ile çalışmalarımız daha da hız kazanacak. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yatırım adımlarımızı attık, Grup Başkan Vekilimiz sayesinde Şehir Hastanesi ve Medar Mahallesi Doğal Gaz projelerimizin ödeneklerini aldık. Yeni dönemde Allah nasip eder görevimize başlarsak çalışmalarımıza aralık vermeden sürdürmeyi düşünüyoruz.”

-AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE AKHİSAR’A KAZANDIRMAK İSTEDİKLERİNİZ NELER? PROJELERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

“Akhisar’ımıza soluk katacak ve gelişimine katkı sağlayacak projelerimizi Akhisar ile buluşturma arzusundayız. İnşallah görev süremizce gerçekleştirdiğimiz anlaşmalar doğrultusunda hazır hale getirdiğimiz tüm çalışmaları Akhisar’a değer katacak şekilde emin adımlarla zemini düzgün biçimde gerçekleştireceğiz. Akhisar’a kazandırdıklarımız kazandıracaklarımızın da bir nevi teminatı konumunda.

  • Grup Başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu’nun da desteği ile Akhisar Şehir Hastanesi projemiz var. Tüm yatırımların deprem bölgesine yönelik gerçekleştirildiği bir dönemde Grup Başkanvekilimiz sayesinde bakanlık nezdinde ödeneğimizi çıkarttık.
  • Medar-Süleymanlı Doğal Gaz Hattı projemizi hayata geçireceğiz. Bahadır Yenişehirlioğlu’nun desteğiyle gerçekleştireceğimiz bir diğer büyük projemiz. Kendisi bir telefon görüşmesi ile yatırım sürecine projeyi dahil etti.
  • Akhisar’ın kent estetiğine Akhisar Meydan projesini hayata geçirip Akhisar’ın hava alabileceği bir ortam oluşturacağız.
  • Önceliğimiz Celal Bayar Üniversitesinden tercih edilen lisans düzeyindeki fakülteleri Akhisar’ımızla buluşturup akabinde Akhisar Üniversitesi olarak Akhisar’ımıza kazandırmak istediğimiz bir projemiz var.
  • Kentsel Dönüşüm projemiz ile Akhisar’ımızın tarihi dokusunu korurken modern bir görünüme kavuşturacağız.
  • Gölet alanının bir benzerini Efendi Mahallemizde ‘Efendi Cumhuriyet Doğal Yaşam Alanı’ olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz.
  • Zeytinliova Gölet alanını yeniden canlandıracak bir projeye imza atıp Millet Bahçesi olarak faaliyete kazandıracağız.
  • Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Tramvay Hattı Projemiz ile modern ve sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi geliştireceğiz.
  • Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir diğer projemiz Battı-Çıktı Kavşak Projeleri, trafiği rahatlamayı hedef aldığımız bir proje.
  • Akhisar’a nefes aldıracak bir diğer projemizde Deliçay Rekreasyon Projesi. Deliçay olarak adlandırdığımız dere yatağının ıslah edilerek rekreasyon amaçlı düzenlenmesini içeren bir proje.
  • Tam otomatik katlı otopark projemizi de hayata geçirip vatandaşlarımızın taleplerine yönelik gerekli bir adım atmış olacağız.
  • Altı otopark üstü pazaryeri olan inşaat projemizle Akhisar’ımıza Çarşamba Pazarı ve Otopark kazandıracağız.
  • Atıl duran eski cezaevi alanını Gençlik Merkezi ve Kütüphane olarak değerlendirecek projemize imza atacağız.
  • Engelsiz Yaşam Alanı yapıp eğitim, kültür, konaklama ve bakım hizmetlerini ve daha birçok faaliyeti içerisinde bulunduran bir yaşam alanı projemiz olacak.
  • Karaköy Kent Ormanını düzenleyerek doğayla buluşmak isteyenler için ideal bir alan yapacağız.
  • Merkez Çarşı Geliştirme projemizi Ticaret Odamız ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte hayata geçireceğiz.
  • Geleneksel Çarşı İyileştirme Projemizle tarihi özelliklere sahip çarşılarımızı ikinci yüzyıla yakışır hale getireceğiz.
  • Galericiler Sitesi Geliştirme Projemiz ile yıllardır aynı konumdaki galericiler sitemizi ihtiyaçlara cevap verebilir hale getireceğiz.
  • Toplu İş Yerleri Projelerimiz ile stratejik avantajlar ve üretim verimliliği sağlayacağız.
  • Tarım alanında Seracılığı Geliştirme Projemizi hayata geçireceğiz.
  • Agro Turizm Geliştirme Projemiz doğal yaşamın tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir seçenek sunacağız.
  • Köylerimize konak projelerimiz olacak.
  • Mahallelerimizde belediyeye ait kır ve kapalı düğün salonları açacağız.
  • Geleneksel hale getirdiğimiz Alışveriş Festivalini yeniden başlatacağız.
  • Akhisar Gastronomi Festivali ile Akhisar’ımıza yeni bir turizm kapısı açacağız.
  • Kapalı Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Spor Şenliği ve Geleneksel Sporlar Köyü projelerimiz ile spor şehri Akhisar’ımıza etkili bir deneyim yaşatacağız.
  • Sıfır Atık Projemizle çevreye ve doğaya verilen zararı minimuma indireceğiz.
  • Sentetik Çim Yüzeyli Futbol sahaları açacağız ayrıca Yaşam Merkezleri kuracağız.
  • Kültür Sanat ve Taziye Evleri, Şarj Park İstasyonları, Şmar Projelerimizle Akhisar’a yeni bir soluk getireceğiz.”

-SON OLARAK AKHİSARLILARA SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEYLER VAR MI?

“Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber Akhisar’a Pazar günü Ak Belediyeciliği getirip Grup Başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu ile beraber Akhisar’ımızın sorunlarına hızlı ve etkili çözümler bulacağız. Projelerimiz ile Akhisar’a marka değerler katıp nefes alan bir yer haline getirerek çeşitli hizmet alanlarımız ile inşallah Akhisarlılarımızı arzu ettikleri düzeyde bir Akhisar’a kavuşturacağız. Biz hayal edenlerdeniz, daha öncede hayal ettik ve hayal ettiklerimizi hayata geçirdik. Daha güçlü Akhisar daha güçlü Akhisarspor için Pazartesi kolları sıvayacağız.”

İYİ PARTİ ADAYI HÜSEYİN ALİ DOĞAN

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Akhisar Belediye Başkanlığına Aday gösterilen Hüseyin Ali Doğan’a sorularımız;

Hüseyin Ali Doğan Kimdir?

“Hüseyin Ali Doğan, Akhisar'ın Ballıca Mahallesi'nde doğmuş ve burada büyümüş, uzun yıllar ulusal bir firmada yöneticilik yapmış deneyimli bir isimdir. Akhisar halkının içinden gelmiş, kimseyle ittifak kurmadan ve bağımsız bir şekilde yoluna devam etmektedir. İYİ Parti çatısı altında Akhisar Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş ve halkın teveccühünü kazanmıştır.”

İYİ PARTİ'nin Yerel Seçim Projeleri ve Vaatleri Nelerdir?

“İYİ Parti, Akhisar'ın her kesimine dokunacak, kapsamlı ve etkili projelerle halka hizmet etmeyi amaçlamaktadır. Projeler ve vaatlerin bir kısmı arasında şunlar bulunmaktadır:

“-Akhisar’ın ekonomisine, sporuna, kültürüne, kültürüne kısaca her alanda A’dan Z’ye çok büyük katkılarımız olacak.

-Bugün söylediklerimizi beş sene sonra yapmamış olmayacağız. Sadece park yapıp, asfalt atıp, süt dağıtmayacağız, daha iyilerini hayata geçirmek için yola çıktık. Bunlar belediyelerin asli görevleri, projeleri diyemezsiniz.

-Maddi manevi destek olacak projelerimizin başında otopark konusu var. Beş yılda Akhisar’da olmayan trafik kargaşası oluşturuldu. Daha önce böyle bir sorun yoktu, Tahir Ün Caddesi’nde aracını park edenler, daha fazla ücret ödememek için beş dakika sonra kaldırırdı. Şimdi park edip, 15-20 gün kaldırmıyorlar. Ya da aracını satmak isteyenler haklı olarak camına yazı asıp satılana kadar orada bırakıyor. Bunların sebebi mevcut belediye başkanıdır. 

-Akhisar ekonomi olarak büyüyen bir şehir fakat belediye olarak maalesef değil. Bugüne kadar yapılan projelerin Akhisar’a faydası olmadı, yapılması gereken sadece zorunlu işlerdi. Ben belediye başkanı olsam benim müdürlerim bu konularda ilgilenir, ben hayata geçireceğim projelerle uğraşırım. Belediye başkanı park ve bahçeyle uğraşmaz.

- Trafik sorununa çözüm getirerek otopark konusunda önemli adımlar atılacak. Akhisar'ın trafiğini rahatlatmak için planlanmış projeler hayata geçirilecek.

- Modern bir fuar alanı oluşturularak, Akhisar'ın kültürel ve ekonomik değerleri sergilenecek, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlanacak.

-Akhisar’da 400’ün üzerinde tekstil işletmesi var. Bu hususta küçük sanayi sitesi kurup, her biriyle görüşüp bir alanda toplanmalarını sağlamak istiyoruz her birinin ufku açılacak ve Türkiye’ye dünyaya tekstil alanında bir marka neden kazandırmayalım?

-Akhisar’ın merkezinde apartman altlarında alüminyum doğramacı arkadaşlarımız var, onlarla da görüşüp şehrin dışında bir alanda onlar içinde bir sanayi sitesi kuracağız. Mobilya mağazalarımız da darmadağın durumdalar. Şehre düzen getirmeyi hedefliyoruz. 

- Sokak hayvanlarına yönelik konforlu yaşam alanları oluşturularak, hayvanların refahı ve şehir estetiği ön planda tutulacak.

-İYİ Ekmek Projesi ile fırıncı esnaflarımız ile görüşüp, mağdur etmeden ilçemizin her kesiminin rahatça yaşayacağı, karnını doyuracağı bir yer olacağız. 

- Eğitim ve sosyal yardım projeleri kapsamında çocuklara ücretsiz servis imkanı sağlanacak, böylece eğitim hakkı desteklenecek.

-Çocuğuna servis veremeyen insanlarımız var, bunları görmüyorlar mı? Öğrencilere yönelik servis ücretimiz olacak, tamamen ücretsiz. Üniversite okuyanlar bilir kampüslerde araçlar vardır öğrenciler biner ve kampüs içerisinde istediği yere gidebilir. Çocuğuna servis parası veremeyip rapor aldıran insanlar için bu araçlar Akhisar’da da faal kılacağız. Akhisar’ın temel sorunları çözülmeden işimiz bitmeyecek. Markalaşacağız, üreteceğiz, büyüyeceğiz, eğitime, ekonomiye yatırımlar yapacağız, tüm vatandaşlarımız için çalışacağız, biz sadece zenginin yanında durmayacağız. Biz halkın kendisiyiz.

-Yaşlı bakım evleri açacağız. Herkes vaadini veriyor ama yapmıyor. Bu insanlarında sosyalleşmeye hakkı var. Yapmış olmak için yapmayacağız, sağlam temeller üzerine güzel bir tesis kuracağız. 

- Belediye yönetiminde şeffaflık ve katılımcılık esas alınarak, halkın talepleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulacak.

- Pazar günü halk bunun kararını verecek, yapılan anketler ve benzerlerini bir kenarı bırakın Akhisar sandıkta kararını verecek, hepimiz sonuçları Pazar akşamı göreceğiz. Akhisar’a yapacağımız hiçbir yatırım ben yaptım oldu, olmayacak, herkesin fikrini alacağız. Tüm birimlerimizle gerçek belediyeciliği göstereceğiz.”

Durumu Nasıl Değerlendiriyorlar?

“Gittiğimiz her yerde hoşnutlukla karşılandık. İnsanların gözlerinden anlaşılıyor sizlere yaklaşımlarından anlaşılıyor zaten. Gittiğim her mahalle de ve her yerde durum berbat. Akhisar bir gecekondu şehri haline getirilmiş. Su birikintileri, bozuk yollar… Ben inanmıyorum asfaltlandığına ya da alt yapısı üzerine çalışmalar yapıldığına. Orası benim değil, burası büyükşehirin, burası bilmem kimin, böyle bir anlayış olamaz. Ben yaparım, faturasını keser gerekli merciye götürür ödemesini alırım. Vatandaşı hizmetten mahrum bırakmam, böyle yöneticilik olmaz. Ben söylendiği kadar çok çalıştıysam 5 sene sonra gidip mahallelerde seçim kampanyası bile yapmam. Sözünü de veriyorum, Pazar günü seçileceğim ve 5 sene sonra hiçbir mahalleye gidip oy istemeyeceğim çünkü her mahalle her sokak her vatandaş gereken hizmete ulaşacak. Hizmet ettiysem benim kampanya yapmama gerek var mı çalıştıysam? Yok, çünkü bizim insanımızı kandıramazsınız, herkes her şeyi görüyor, dürüst olup dürüst siyaset yapacaksın. Sen Akhisarspor’un yüzüne bakma Lig düşsün, çeşitli darbeler alsın, seçim zamanı herkes Akhisarsporlu olsun, böyle bir şey yok. İnsanlar bunu görmeli.”

İYİ Parti'nin Sahadaki Rakibi Kimdir?

Sahadaki en büyük rakiplerinin kendilerinin olduğunu ifade eden Doğan; “O niyetle çıktık bu yola, Ömer İşçi, Besim Dutlulu, Alican Lopoğlu ve Hüseyin Çelik ile abi kardeş gibi olmamız gerekiyorken biri çıkıyor, her şeyi sahipleniyor, bel altı siyaset yapıyor. Geçenlerde iftar yemeğini bile sahiplenmeye kalktı. Ama insanlarımız görüyor ve biliyor.

Güçlünün yanında olalım demeyin, doğrunun dürüstün yanında durun. Algılara aldanmayın, partimiz ile bağı olmayan eski bir ilçe başkanını mitinglerde yanınıza alıp İYİ Parti bizi destekliyor, diyemezsiniz. Biz İYİ Parti olarak seçimlere ittifak olmadan, hür giriyoruz.”

SAADET PARTİSİ ADAYI HÜSEYİN ÇELİK

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına Saadet Partisi’nden aday gösterilen Hüseyin Çelik vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.

-HÜSEYİN ÇELİK KİMDİR VE SİYASİ GEÇMİŞİ?

“Hüseyin Çelik sizden, içinizden biri. Sade bir vatandaş, sade bir esnaf, sade bir kişilik ama hayata üniversitende yetişmiş, sözde değil özde Milli Görüşçülerden, 1969 Akhisar’ın güzel mahallelerinden Medar doğumlu, meşhur Özkanlar Mobil’in Akhisar’ın en eski lastikçilerinden Lastikçi Rafet’in Küçükoğlu. Evliyim, 2 çocuğum, 2 de torunum var.Yaklaşık 1982’den beri Akhisar’da esnaflık yapmaktayım. Ömrümün 3’te 2’sini çalışarak geçirdim. Türkiye’nin her tarafından olduğu gibi dünyanın da 4 yanından insanlarla karşılaştım. Hayatı eleyerek geçirdim, iyiyi de gördüm, güzeli, doğruyu, faydalıyı, çirkini de gördüm. Hayatımı dolu dolu yaşayıp kendimi geliştirdim. 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Milli Görüş geleneğinden gelen tek temsilci partimiz de siyaset yapıyorum. Elhamdülillah diyorum, biz asla diklenmeyiz ama dik durmasını çok iyi bilen bir teşkilatız.”

-AKHİSAR MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTIĞINDA HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER NELER?

“Projelerimizin hemen hepsi broşürlerimizde var. Biz Milli Görüş Belediyeciliği ile insan odaklı çalışacağız. Yani 170 bin nüfus 170 bin proje demek bizim için. Fakat göreve gelir gelmez;

  • Şehirlerarası yollara yöresel ürünler satılan mekanlar açacağız,
  • Tır ve kamyon garaj projemizi hayata geçireceğiz,
  • Çevre köylerdeki piknik alanlarımızı; Karaköy ve Başlamış Çayı, Esece Köprüsü ve Çağlak Kalesi gibi alanları güvenli hale getireceğiz,
  • Vatani görevini yerine getirecek  gençlerimize katkıda bulunacağız,
  • Kadın sığınma evi ve gündüz bakım evi açacağız,
  • Halk ekmek fabrikasını kuracağız, 
  • Okullar bölgesinde eğitim alan öğrencilerimize ucuz yemek projemizi hayata geçireceğiz,
  • Karaosmanoğlu Sanayi Sitesinin altyapı projesi olarak yeni küçük sanayi sitesi kuracağız,
  • Sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezi kuracağız, 
  • Çöp fabrikası projemiz ile katı atıkların dönüşümü ile ilgili projemizi hayata geçireceğiz,
  • Nuri Giyik Sanayi Sitesinin güvenliğini arttırıp oradaki esnafın daha güvenilir ortamda daha rahat çalışmasını sağlayacağız,
  • Merkez Çarşının bulunduğu alana otopark projemizi gerçekleştireceğiz,
  • Yerinde kentsel dönüşüm projemizi ve köylerde belediyeye ait yerleri tekrar kullanılabilir hale getirerek daha sağlıklı bir Akhisar yapısı için çalışacağız,
  • Gıda laboratuvarları kurarak ne yediğimizi bilen bir hale geleceğiz burada kendi markamızda ürünler üretip bebek maması gibi güvenli ürünlerle vatandaşımızı buluşturacağız,
  • Esnaf kart projesini hayata geçireceğiz.
  • Önceliğimiz Akhisar’ın bekleyen yatırımlarına öncelik vermek olacak. 

Gerekirse mazot mu lazım bulacağız, gübre, ilaç mı lazım bulacağız. Milli Görüş demek zaten üretim demek. Biz gece gündüz demeden üreteceğiz, hayali projelerimiz yok.

En büyük hizmet projemiz üstten bakış açısında olmadan mahalle muhtarlarımız ile el ele tüm sokaklara yatırım götürmek. Belediye halk için var, biz halktan insanlarız, yerli esnafımızı ezdirmeyeceğiz, kendimizi ortaya koyacağız. Sivil Toplum Kuruluşlarımız bir dakika rahat durmayacak, emniyetimiz ve kaymakamımızla çalışmalarımızı yan yana sürdüreceğiz ve yorulmadan durmadan zararlı alışkanlıklara karşı mücadelemizi vereceğiz. Bu toplum en dipte olduğu zaman bile en büyük başarılara imza atabilmiştir. 

Önceliğimiz güçlü aile yapıları, şükrü ve teşekkürü, gönül kazanmayı yeniden hatırlatacağız. Dünyaya yön veren millet olduğumuzu hatırlatacağız, bizim gencimizin önü açılırsa dağları deleceğinin bilincindeyiz.”

-İNSANLAR SİZE NEDEN OY VERSİN?

“Toplumda oluşturulan yanlış bir algı var. Biz gidersek biter diyorlar. Bu ülke Atatürk gitti bitmedi, peygamber gitti yine ülkeler batmadı. Kimse bizim milletimizden üstün değil. Biz Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partiliyiz. Biz kimseye yama olmadan dik durarak davamızı insanlara anlatırız. İlkelerimiz doğrultusunda herkesle bir araya gelir, oturur ve konuşuruz. Şuan ilçe teşkilatları hiç iş yapmıyor. Gerçeklerden çok uzaklar. Görevlerini gerçekten yapsalar şuan sorun diye bir şey kalmaz ortada. Biz çok çalışacağız, biz yorulmayacağız, Akhisar’ın her sokağına hizmet vereceğiz. Bize bu sebeple oy vermeliler, Belediye halk için var olacak.

11 ay başbakanlık yapıyoruz ve tarih yazıyoruz. Demek ki Saadet Partisi’nde bir şeyler var. 1974’te CHP ile ittifak yapmışız ve Kıbrıs’a huzur götürmüşüz. Vatandaşlarımız bunları unutmamalı e görmeli.

Filistin’de yaşanılanlara bile sessiz kalıp kalkıp Saadet Partisine vurmaya çalışanlar var. Kusura bakmayın Saadet Partisi’ne vurmak sizin boyunuzu aşar. Siz Saadet Parti’sine vuramazsınız. Mesajım ulaşması gereken yere ulaşır umarım.

Müslüman çalmaz, Müslüman çalışır, Müslüman yalan söylemez, Müslüman dosdoğru olur. Yandaşları var, paraları var, imkanları var ama vatandaşın derdinden anladıkları yok. ”

-SAADET PARTİSİ AKHİSAR’DA MİLLİ GÖRÜŞ GELENEĞİNE UZAK İSİMLERİNDE YER ALMASI KAMUOYUNDA BÜYÜK YANKI BULDU, BU YAKINLAŞMA NASIL MEYDANA GELDİ, ORTAK NOKTADA BULUŞMANIZ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

“Biz Akhisar’da teşkilat binamızı, seçim otobüsümüzü kendi paramızla aldık, kimseden bir beklenti içerisine girmedik. Belediyeyi kazanalım da bir taksitimizi öderiz gibi düşüncelere girmedik. Çünkü kamunun parası. Biz kul hakkı diyoruz. Meclis Üyesi adaylarımız mesela Vedat Özel’de kamu hakkı diyor. Yani burada zaten fark yok. Biri en soldan kamu diyor, bizde en sağdan kamu diyoruz. Nasıl söylediğin değil ne söylemek istediğin önemli. Bu sebeple biz kişilerin inançları ile değil, ne söyledikleri ile ilgileniyoruz. Biz gerçek doğruda her zaman için birleşiriz. Bunu 1974’te CHP ile 1996-1997 yılında Doğru Yol Partisi ile olan ittifakımızda örnek gösterilebilir.

Aynı kutuplar birbirini iter, zıt kutuplar birbirini çeker. Genel seçimde Temel Karamollaoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ve diğer 12 parti de bu sinerji doğrultusunda birleşmişti. 

Biz parti ayırt etmeksizin herkese hizmet edeceğiz ve herkesin desteğini isteyeceğiz.”

ZAFER PARTİSİ ADAYI ALİCAN LOPOĞLU

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Zafer Partisi’nden adaylığını açıklayan Alican Lopoğlu’na merak edilenleri sorduk.

-ALİCAN LOPOĞLU KİMDİR?

 “Doğma, büyüme Akhisarlıyım, sadece öğrenim hayatım İzmir’de geçti. İlkokulu Akhisar Misak-ı Milli İlkokulu’nda okuduktan sonra İzmir’e geçtim. Fatih Koleji ardından Milli Eğitim Vakfı Avni Aker Anadolu Lisesi daha sonra Ekonomi Üniversitesinde Lojistik Yönetme bölümünde okuyup mezuniyetimizi aldık. Daha sonra Yıldız Holding bünyesinde çalışmaya başladım. Uzun süre satış departmanında daha sonra yöneticilik bölümünde en sonda müdürlük vasfıyla çalıştım. Daha sonra Akhisar’a dönme kararı aldım. Hem anne tarafından hem baba tarafından Akhisar’ın yerli esnafıyız. Hali hazırda Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisindeki işletmelerden birini çalıştırmaya devam ediyoruz.”

-ZAFER PARTİSİNİN AKHİSAR İÇİN PROJELERİ NELERDİR? GÖREVE GELDİĞİNİZDE AKHİSAR’A NELER KAZANDIRACAKSINIZ?

“Önümüzdeki 31 Mart, hem yerel seçim hem genel seçim vasfında olacak. Proje bazında devlet desteği olmadan güçlü, kuvvetli projeler hayata geçmez. Bununla alakalı önceliğimiz Akhisar’a bir üniversite gelmesiydi. Bu üniversite de herhangi bir üniversitenin bir kolu bir dalı değil, direkt Akhisar Üniversitesi adı altında, tercih edilen 4 yıllık fakültelerden birinin olmasıydı. Bu da sadece Akhisar Belediye bütçesinin karşılayacağı bir şey değil. Devlet desteği ile ilgili çalışma ve görüşmelerimizde vardı. Bunun hayata geçeceğine de inanıyoruz. Bu Akhisar’ın esnafını da etkileyecek çok ciddi bir proje. 

Önceliğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir.’ Geldiğimiz güncel koşullarda köylü milletin efendisi olmaktan çıkartıldı. Başka vatandaşları efendi haline getirdiler. Biz köylüyü yeniden başımızın tacı yapıp çiftçiler üzerinden çalışmalar yaptık. Çiftçi kalkınırsa Akhisar halkı, Akhisar esnafı da kalkınır, bunun üzerine de 2 senedir bir çalışma yürütüyorum. Bu da bir seçim vaadi ve ya proje olarak değil Akhisar’a hizmet anlamında belediyecilikten tamamen uzaktı. Şimdi belediye başkanlığı adaylığı söz konusu olunca belediye nezdinde bir projeye dönüştü. Bu da nedir, Türkiye’nin en büyük elektrik santrallerinden biokütle santrallerinden birinin, hatta en büyüğünün sahibi çok yakın bir arkadaşım. Onunla bir projemiz vardı. Onların atık olarak gördüğü gübreyi biz ham madde haline getirip hatta bir bakteri üretildi, yılın 365 günü toprağın verimliliğini arttıran; ilacı, gübreyi attığınızda her an o verimliliği sağlayan bir bakteri. Deneme aşaması bitti, üretim kısmına geçildi. Pilot bölge olarak da Akhisar’ı seçtik. Kendi kısıtlı imkanlarımız ve partiye gönül verenlerin desteği ile bazı çalışmalar yürüttük.”

-ZAFER PARTİSİNE SAHADAKİ TEPKİ NEDİR? ZAFER PARTİSİ AKHİSAR’DA NEDEN SEÇİLMELİ?

“Sadece Akhisar özelinde bir karar alındı. Küçük posterler; direklere, ağaçlara yapıştırılan küçük diye tabir ettiğimiz posterler sadece Akhisar’da yasaklandı. Çünkü bizim kendimizi en güzel gösterebildiğimiz yer orasıydı. Binalar kiralayıp devasa brandalara reklam verebilecek bir bütçemiz yok, hazine yardım alan bir partide değiliz. Biz daha çok sosyal medyadan ve dediğim gibi dükkan dükkan gezerek saha çalışması yapıyoruz.

Gençler kendi geleceğinden ciddi anlamda endişeli ve kurtarıcı olarak gördükleri kişi de Ümit Özdağ’dan başkası değil. Çünkü oluşan her sıkıntılı olayda bire bir ve tek başına olmasına rağmen direkt oraya intikal edip çalışmalarını sürdürüyor. Bu Akhisar’da da böyle, Turgut’lu da da böyle, ülkenin diğer noktalarında da böyle.

Türk Milletinin haklarını savunmak hiçbir zaman ırkçılık olmadı. Biz Türk Milletinin haklarını savunmaya çalışıyoruz. Ortadan kaldırılmaya çalışılan Türklük ibaresini topluma geri kazandırmaya çalışıyoruz. Andımız gibi birçok şey kaldırıldı. Şuan Türkiyeli diye bir tabir oluşturulmaya çalışılıyor. Binlerce yıllık bir ulusun, milletin, Türk Milletinin, Türklük bölümünü ortadan kaldırma çabası içerisinde herkes. Bizde bunun önünde durmaya çalışıyoruz. Türklük olgusunu en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk meydana çıkardı. Onun izinde gittiğini söyleyen, onun partisinde olan vatandaşlar bile buna karşı çıkıyor. Sadece Atatürk’ün arkasına saklanarak onun partisindeyiz biz diyerek bazı şeyler savunulmaz. Bu konulardan taviz vermeyen tek parti biziz. Hiçbir zaman da vermeyeceğiz. 

Aramızda Kürt kardeşlerimizde mevcut ve birçok insandan daha vatanını seviyorlar. Onlar var olduğu sürece hiçbir sıkıntımız yok. Ama kalkıp da bölücü terör örgütünü destekleyenlere de alkış tutacak halimiz yok. Hepsine karşıyız. Terör örgütü mensubu olup terör örgütüne sempati duyan kimseye de ihtiyacımız yok.” dedi.  


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


MANİSA’DA KÖFN RÜZGARI ESTİ

ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇILDI

BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI