SELÇUK ÖZDAĞ, ?BİZ HEP BİRLİKTE ANADOLU´YUZ?

SELÇUK ÖZDAĞ, ?BİZ HEP BİRLİKTE ANADOLU´YUZ?

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Biz Anadolu´yuz Projesi? kapsamında Elazığ´dan Manisa´ya gelen 180 Öğrenci ile Manisa Polisevinde buluşarak kendilerine ?hoş geldiniz? dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Biz Anadolu´yuz Projesi? kapsamında Elazığ´dan Manisa´ya gelen 180 Öğrenci ile Manisa Polisevinde buluşarak kendilerine ?hoş geldiniz? dedi. Öğrencilerin Manisa´ya gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Özdağ, ?Biz hep birlikte Anadolu olduğumuzun mesajını bu proje kapsamında bir kez daha veriyoruz. 180 Öğrencimiz Manisa´ya sevgi, dostluk, kardeşlik getirdi. Bunu buraya getirirken de birlik beraberlik köprüsü bir kez daha oluştu. Bu sevgiyi, kardeşliği, birlik beraberlik bağı ve köprüsünü de kimsenin, hiçbir şer odağının yıkmasına müsaade etmeyeceğiz. ? diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Biz Anadolu´yuz Projesi´ kapsamında 180 öğrencinin Manisa´ya geldiğini kaydeden Özdağ, ?Bu çocuklarımız doğudan batıya geldiler. Kadim bir şehir olan Elazığ her geçen dönem gelişen ve büyüyen bir şehir olma özelliğini de taşıyor. Gaggoşlar diyarı olan Elazığ aynı zamanda musikisi ile de biliniyor. Zaten Türkiye´de musiki denilince akla üç yer geliyor. Bunlar Kerkük, Elazığ ve bölgesindeki iller ile Azerbaycan Bakü. Elazığ´dan gelen çocuklarımız, misafirlerimiz Manisa´ya şehrimize hoş geldiler. Bize dostluk, sevgi, kardeşlik getirdiler. Bu dostluk, kardeşlik, sevgi, birlik ve beraberlik bağını da bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecek. Onlara gereken cevabı vermeye devam ediyoruz. Bu mücadele de kararlı bir şekilde sürecek? dedi.

Manisa´da 17 Şehzade Yetişti

Manisa´nın bir Şehzadeler kenti olduğunu ifade eden Özdağ, ?17 tane Şehzade Manisa´da yetişti. Bunlardan 5 tanesi Sultan, Hakan oldu. Fatih Sultan Mehmet´te Manisa´da yetişti. Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşında İstanbul´u fethederek Peygamber övgüsüne de mazhar olmuş bir Sultan´dır. Aynı zamanda 474 yıldır Manisa´da Uluslararası Mesir Şenliği düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda Şenlik olarak kutlanan etkinlik UNESCO´nun aldığı kararla son yıllarda Festival olarak kutlanmaya devam ediyor. Hafsa Sultan Manisa´ya Şehzadeleri ziyarete geldiğinde hastalandı. Merkez Muslihittin Efendi o dönem Baştabip olarak 41 çeşit baharatın karışımından oluşan bir macun yaptı ki 20´sini Manisa´nın dağlarından topladı. Geri kalanını ise İpek Yollarından, Hindistan´dan getirdi. Hafsa Sultan bu macunu kullandıktan sonra iyileşince şifa için her yıl dağıtılmasını istedi. Biz de her yıl Türk Dünyası´ndan ve çeşitli illerden gelen konuklarımızla hem bu geleneği sürdürüyor. Hem de Manisa´mızın tanıtımını yapıyoruz. Merkez Efendi´nin ve Hafsa Sultan´ın adlarını da bu vesileyle adlarını yaşatıyoruz? diye konuştu.

Dünyaca Ünlü 7 Kilise´nin 3´ü Manisa´da

İslamiyet´ten önceki 7 Kilisenin 7´sinin de Türkiye´de olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Bu Kilisenin 3 tanesi ise Manisa´da. Fredelfya Kilisesi Alaşehir´de, 2. Sart´tır. Sanıyorum bu proje kapsamında Sart Harabelerini de gezeceksiniz. 3. Kilise´de Akhisar ilçemizdeki Tiyatira Kilisesidir. Burası da inanç turizmi açısından çok önemli. Türkiye açısından Efes, Meryem Ana kadar önemli bir yerdir. Burasının önemini daha da iyi anlatabilmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor? dedi.

Manisa Tarımı İstihdamda Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Manisa´nın aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu kaydeden Özdağ Türkiye tarımının yüzde 17´si Manisa ilimizden karşılanmaktadır. Manisa aynı zamanda Dünya´nın en büyük 7. Ovasıdır. Uşak´tan Kütahya´ya kadar Dünya´nın en güzel toprakları bu bölgede. Manisa´mız tarımda istihdam edilen insan sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bir istihdam oranına sahiptir. Bu da bir kez daha gösteriyor ki Manisa önemli bir tarım kentidir. İlimiz gerek sanayi gerekse bitkisel ve hayvansal üretim bakımından ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Manisa bitkisel ve hayvansal üretimde Türkiye´de altıncı sırada yer almaktadır. Manisa verimli toprakları, iklim ve sulama avantajı ile ülkemiz tarım sektöründe çok önemli pozisyondadır. Manisa İlinin en önemli bitkisel ürünleri kuru ve yaş üzüm, zeytin, kiraz, tütün, kurutmalık ve yaş domates, mısır, kavun ve karpuzdur. İlimiz bu ürünler içerisinde özellikle çekirdeksiz kuru üzüm, tütün, sofralık zeytin ve kiraz üretiminde ülke birincisi durumundadır. Tarımı stratejik ve çok önemli bir sektör olarak ele aldık ve tarımda yapısal değişim ve dönüşümün önünü açan onlarca Kanun çıkardık. Böylece ülkemiz dünyanın 7. Büyük, Avrupa´nın en büyük tarım ekonomisi haline gelmiştir? şeklinde konuştu.

Özdağ konuşmasında ayrıca böylesine önemli bir projeyi gerçekleştiren İçişleri Bakanlığı´na ev sahipliklerinden dolayı da Manisa İl Valiliğine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve katkı koyan, emek harcayan herkese teşekkür ederek Elazığ´dan gelen öğrencilerle toplu fotoğraf çekildi. 


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU