SERDAR AYGÜN 3 PERDELİK OYUNU İLE AKHİSAR´DA

SERDAR AYGÜN 3 PERDELİK OYUNU İLE AKHİSAR´DA

Akhisarlı olan Ege Sanat Tiyatrosu Özel Tiyatro işletmecisi Serdar Aygün´ün yönettiği ve oyunlaştırdığı 3 perdelik ?Ben Nazım Hikmet? ?Hayatta ben en çok Babamı Sevdim?, ?Can Yücel? ve ?Bir garip Orhan Veli? adlı oyunları ile Akhisarlı sanatseverler ile

Akhisarlı olan Ege Sanat Tiyatrosu Özel Tiyatro işletmecisi Serdar Aygün´ün yönettiği ve oyunlaştırdığı 3 perdelik  ?Ben Nazım Hikmet? ?Hayatta ben en çok Babamı Sevdim?,  ?Can Yücel? ve ?Bir garip Orhan Veli? adlı oyunları ile Akhisarlı sanatseverler ile buluştu. 30 Kasım Cumartesi günü akşam saat 18.00´de ve saat 20.30´da Akhisar Bülent Ciğeroğlu kültür salonunda sanatseverler ile buluşan Akhisarlı oyuncu Serdar Aygün´ün oyunu hem güldürdü hem düşündürdü. 
Akhisarlı olan Ege Sanat Tiyatrosu Özel Tiyatro işletmecisi Serdar Aygün kimdir?
1965 yılında Manisa İlinin Akhisar ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akhisar / Manisa´da tamamladı. Lisans eğitimini D.E.Ü-Dokuz Eylül Üniversitesi-İktisat(İ:İ:B:F)Uluslararası İktisat Bölümünde, Yüksek Lisans Eğitimin(A.Ü-Ankara Üniversitesi-(Mülkiye-Siyasal Bilgiler Fakültesi-İktisat bölümünde tamamladı. Tiyatroya ortaokul yıllarında Turgut Özakman´ın ´´ Güneşte On Kişi´´ adlı oyununda ´´ Baba´´ rolüyle adım attı. Lise yıllarında İsmet Küntay´ın ´´ Tozlu Çizmeler´´ oyununda ´´Rıfkı ´´ Güngör Dilmen´in ´´KURBAN ´´ oyununda ´´Mahmut´´ karakterlerini canlandırdı.
1982 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesine kaydını yaptırdı.´´ İktisat Oyuncuları´´ topluluğuna katıldı. İktisat oyuncularının kuruluş kadrosunda yer aldı.
1982 - 1986 yılları arasında İktisat oyuncuları topluluğunda oyuncu - çalıştırıcı - yönetmen olarak görev aldı.
1986 yılında Andrey Voznesensky´in ´Oza ´´ adlı oyunuyla profesyonel oldu.
1984 - 1992 yıllarında Almanya ya gitti. Salzburg(Avusturya) tiyatro festivaline katıldı. Münih ve Berlin şehirlerinde ´´ Brecht´´ araştırmaları yaptı. Tiyatro Kuramı ve pratiği olarak bütünüyle, Hülya Nutku ve Özdemir Nutku Kuramına bağlı kalarak Reji ve Oyunculuk Kariyerini sürdürdü.
1987 yılında ´´ Bir Garip Orhan Veli ´´ adlı oyununu temsil etti. ?Bir Garip Orhan Veli´´ adlı oyunu 1800 defa temsil edilerek Türk Tiyatro tarihinde en çok izlenen oyunlar arasında yer aldı.
1992 yılında usta sanatçı Tuncel Kurtiz ile tanıştı. Peter Brook üzerine araştırmalar yaparak bir iki oyunu dışında tüm oyunlarında ´´Lıvıng Theatre´´ (Yaşayan Tiyatro ) ve ´´ Poetik Tiyatro ´´ (Şiir Tiyatrosu) tekniklerini uyguladı. 1986 yılından günümüze(2015 yılına değin),toplam 315 oyunda Oyuncu-Yönetmen-Çalıştırıcı olarak görev aldı. Bu oyunlar arasında 76 oyun Ege Sanat Tiyatrosu adına kendi kurduğu Özel Tiyatrosu adına, diğer Oyunları Üniversite ve Lise Tiyatroları´nda sahnelendi. Birkaç oyun dışında tüm oyunlarını şiir temeliyle canlandırdı.
´´Bir Garip Orhan Veli´´ oyunundan sonraki tüm oyunlarını tek kişilik oyun olarak ve şiir kurgusuyla sahneleyen sanatçı Serdar Aygün´ün en çok izlenen oyunları arasında Can Yücel(Sevgi Duvarı-Bizim Deniz-Mare Nostrum) ve Şeyh Bedreddin-Nazım Hikmet) adlı oyunları mevcuttur. Son 30 yıldır inatla tiyatro üretimini aralıksız sürdürmektedir.


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI