Tarihi Kadınlar Hamamı Yok Oluyor!

Tarihi Kadınlar Hamamı Yok Oluyor!

Akhisar´da 1400 yıllarında çifte hamam olarak yapılan tarihi Paşa hamamının kadınlar bölümü yok oluyor.

Akhisar´da 1400 yıllarında çifte hamam olarak yapılan tarihi Paşa hamamı bugüne kadar  hizmet verirken 15 yıldan beri kaderine terk edilmiş durumda. Vakıflar müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ile 2015 yılında erkekler bölümü hizmete girmişti. Fakat kadınlar hamamı ise kaderine terk edilmiş yok olmaya yüz tutmuş durumda. Tarihi paşa hamamının işletmecisi Fatih Tokatlı kadınlar bölümünün yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek burasının da en yakın zamanda faaliyete geçirilip hizmete açılması gerektiğini söyledi. Tokatlı ?Bu hamamın işletme ihalesine benden başka kimse girmedi. Biz tek başımıza ihaleye girdik ihaleyi aldık.  Vakıfların bir yemini vardır, biz bu yemini bildiğimiz için Vakfı zarara uğratmamak amacıyla vakfın kira bedelini yeniden belirlemesini teklif ettik. Vakıflar bir kira bedeli belirledi, bizde hiç pazarlık etmeden kabul ettik.  Burasını aldığımızda Paşa Hamamının durumu içler acısıydı neredeyse yıkılmaya yüz tutmuştu. Kapsamlı bir tadilatla tekrar hizmete (erkekler bölümü)açtık.2016 Haziran Ay´ında hamamı tekrar aslına uygun şekilde restore edip bugünkü haline getirdik. Biz bu restorasyonu yaparken ne yerel yönetim ne de Vakıflar genel müdürlüğünden herhangi bir yardım talebinde bulunmadık ?dedi.

Güvenliğimiz Üst Düzeyde

1400 yılından beri Akhisar´a hizmet vermiş bir hamamı tekrar var etmenin gururu ile biz burayı işletiyoruz diyen Fatih Tokatlı sözlerine şöyle devam etti: ?Hamamımızda her türlü güvenlik tertibatımız vardır. Tarihi paşa hamamının kadınlar bölümünün açılması gerekmektedir. Bizim üstümüze ne düşüyorsa bunu yapmaya hazırız. Devletin ve yerel yönetimin bize destek olmasını bekliyoruz. Bu güzel 600 yıllık tarihi hamamı tekrar Akhisarlıların hizmetine sunmak istiyoruz. Bu tarihi hamam Akhisar´ımızın simgelerinden biridir. Yıkılıp yok olmasına göz yummayalım yetkililere buradan sesleniyorum. Bu tarihi bina yok olmasın. Akhisar tarihi kadınlar hamamına tekrar kavuşsun.

Her Geçen Gün Akhisar´ın Kaybıdır

Bizler kendi imkânlarımızla bu hamam spayı var ettik, bizden önce 14-15 yıl kapalı kalmıştır. Şimdi değinmek istediğim bir diğer konu da şudur. Sağolsun bayan kardeşlerimiz, ablalarımız bizleri zaman zaman arayıp bayan hamamı soruyorlar. Ne kadar biz bu tarihi sevsek de ticaret yapmaya çalışıyoruz. Ticaret yaparken de bir gelir gider hesabı yapmak durumundayız. Bundan dolayı bayan kardeşlerimize hizmet verememenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Lakin hizmet verebilme durumumuz olan bir bölümümüz daha var, burası tarihte çifte hamam olarak yapılmıştır. Bir tarafı erkekler bir tarafı bayanlar biz erkekler hamamını faaliyete geçirdik, inşallah bu yayını duyan bu yayını gören duyarlı ve gerçekten ben bu memlekete hizmet etmek için geldim diyen başkan ve başkan adayları veya yardımcıları duyarlar bana sahip çıkarlar ve şu bayanlar hamamını da aktif hale getiririz. Bayan kardeşlerimize de gönül rahatlığı ile hizmet veririz. Lakin ben geçmiş zamanda daha büyük bir yatırım için gerek başkan gerek başkan yardımcıları ile görüşmeye gittiğimde şunu gördüm, gördüm ki çok yoğunlar, 365 gün toplantı yapıyorlar o yüzden vatandaşla veya yatırımcıyla veya iştirakçiyle görüşmeye vakitleri yok.  O yüzden ben fazla vakitlerini almayayım bizler erkek hamamıyla devam edelim, bayanlar hamamına da bir gün bir duyarlı başkan çıkarda önümüzde seçimler var bir başkan gelir başına da ya Fatih bey teşekkür ederiz,  sen burayı açmışsın faaliyete geçirmişsin bizim belediyemizin parası yok ama manevi olarak sana destek vermeye hazırız. Gel parayı sen harca evrak işlerini biz halledelim derde yanıma gelir beni teşvik eder diye bekliyorum. Bekleme süreci içerisinde şunu da söylemek istiyorum, her geçen gün Akhisar´ın kaybıdır, ne belediye başkanının ne de başkan yardımcısının onlar altlarında araba otel hamam spalarına giderler keyiflerine bakarlar, benim buradaki ablamda teyzemde hamam sorar durur. 

Sözümün Arkasındayım

Evet ben sözümün arkasındayım söylediğimi biliyorum kulaklarımda duyuyor, benim ne vakfın ne belediyenin ne kaymakamlığın parasına ihtiyacım yok.  Ben bu işi severek yapıyorum, sevdiğim için buradayım ticari amaçlı yapacak olsam metropol bir şehre giderim her gün burada kazandığımın 3 mislisini de kazanırım.  Ben dediğim gibi tek işim Paşa hamamını çalıştırmak değil, bunun gibi 5 tane hamamı, inşaatım aynı zamanda nakliye işlerimde var, paradan yana darlığım yok. Ha bu demektir ki sokağa atacak paran mı var o da yok ama ben Akhisar´ı sevdim Akhisarlıyı da sevdim.  Çok güzel insanlarda var gelenlerden gidenlerden bunu biliyoruz, evet ben para harcamaya hazırım bayanlar hamamı için. Sadece yerel yönetimden istediğim şu dur, gelsin restorasyon çalışmasını biz yapıyoruz, evrak yükü bize aittir, tabelamı çakıyorum. hadi Fatih bey sende paranı harca şurayı yap da Akhisar´ın hanımlarına bu hamamı kazandıralım sözünü bekliyorum. Bu sözü alabilmek için yine söylüyorum ben belediyenin yolunu aşındırdım kapısını vurdum dedim ya çok çalışıyorlar biz ulaşamıyoruz. Diğer işlerim için Ankara´ya gidiyorum bazı işlerimiz oluyor bazı işler sonuçta ihale ile oluyor.

Çocuk Köyü Yapmak İstedim

Gerek milletvekilinin gerek bakanın kapısını tıklattığımızda kendileri olmasa bile danışmanlarını bulabiliyoruz onlarla görüşme sağlayabiliyoruz. Tutun ki bir ilçede belediye başkanından vazgeçtik yardımcısı ile bile görüşemiyoruz. Akhisar´da yaşadığım bir anı veya bir girişimimi anlatmak istiyorum. Varlığımız internet ortamına girdiğinizde gidemeyenler için söylüyorum Balıkesir´de çok güzel müthiş devasal bir çocuk köyü yapılmış, gittim baktım ki hakikaten müthiş bir şey yapmışlar, ve bunu yapanda belediye belediye bunu yapmış işletmeciye kiraya vermiş işletme yükünü başkanına yüklemiş kirasını alıyor işine bakıyor.

Akhisar Buna Neden Sahip Olmasın

Ben çok gezerim gezdiğim yerde Balıkesir´de bunu gördüm bu bilgiyi bu fikri götürdüm zoraki ulaştığım adını hatırlamadığım ama araştırırsan adını verebileceğim belediye başkanı olduğunu söyleyen bir şahsa laptopumu açtım gösterdim. Dedim ki böyle bir şey var bizde bunu burada yapalım neden Akhisar buna sahip olmasın dedim sağolsunlar beni dinlediler vakit ayırdılar dediler ki biz bunu kurula sunalım görüşmeleri yapalım size geri dönelim dediler.6 ay oldu 6 aydan beri olumlu ve olumsuz geri dönüş yapan olmadı. Bende tuttum bu yatırımı götürdüm başka bir ilçeye yaptım şu anda çalışıyor, aktif olarak hem insanlara hizmet veriyor hem de bana para kazandırıyor.?


Haber Kaynak : erhan çelik


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”