GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TUNÇ SOYER AKHİSAR’DA

TUNÇ SOYER AKHİSAR’DA

GEDİZ HAVZASI'NIN AKIBETİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki ekip Akhisar’ı ziyaret ederek Gediz Havzası’ndaki kirlenmeye dikkat çekti ve sorunun çözüme kavuşması adına atılan adımlarda vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Fabrikalardaki arıtma tesislerinin çalışmaması yahut çalıştırılmaması sonucu tatlı su kaynaklarındaki kirlenmenin günden güne arttığına, yakında içme suyu ve tarımsal sulamada büyük sorunlar yaşanacağına yönelik Kayalıoğlu ve Beyoba Mahallelerinde konuşmalar gerçekleştiren Soyer, bu konuda Muhtarlardan ve vatandaşlardan destek talebinde bulunup mahkeme yoluna gidilmesi çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk ziyaret adresi Kayalıoğlu Akhisar Belediye tesisleri oldu. Burada CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin’in karşılamalarının ardından sosyal tesis gezildi. Öğle yemeği molası ardından Akhisar Çevre Derneği yetkilisi, ilçemizde yaşanılan sorunlar üzerine Soyer’e bilgilendirmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından vatandaşla bir araya gelmek adına mahalle merkezine geçiş yapıldı ve Tunç Soyer’in mahalle esnafını tek tek selamlamasının ardından kendisine sorulan soruları yanıtlayarak Gediz Havzası üzerine açıklamalarda bulundu. Kayalıoğlu’nda vatandaşlar ile bir araya gelen Soyer, suların kirletilmeye devam edildiğinin altını çizerek ülkemizde tarım üretiminin yüzde 10’unun Gediz Havzası bölgesinden olduğunu, yanlış sulama, fabrikaların atık sularını bu akarsulara akıtması vb. sorunlar sebebiyle susuzluk ile karşı karşıya kalınacağını belirtti. Akabinde geçmiş dönemde 50 metreden su çıkarma şansı elde ederken şimdi bu oranın 250 metreye yükseldiğini, su üzerine haklarını savunmaları gerektiğini bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve derneklere de bu konuda sorumluluk düştüğünü gelecek nesile daha güzel ortam bırakmak adına mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. “Zehirle sulama yapılıyor.” diyerek suların kirliliğine dikkat çeken Soyer, içme suyu olarak kullanılmasa da yetişen bitkiler ile insanlara bu atık maddelerin geçiş yaptığını söyledi. Kayalıoğlu’nda vatandaşlar ile soru cevap şeklinde ilerleyen görüşmenin ardından ilçemizdeki çeşitli akarsuları inceleyen İzmir BB Başkanı bu akarsulardan örneklerde aldırttı.

Ekibin son ziyaret alanı Beyoba Mahallesiydi. Burada da bölge halkıyla bir araya gelen Soyer ve beraberindeki ekip Gediz Havzası üzerine konuşmalarını gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”