VALİDE SULTAN ANAOKULU "28 MAYIS DÜNYA OYUN OYNAMA GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

VALİDE SULTAN ANAOKULU

Manisa Yunusemre Valide Sultan Anaokulu "28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü " nedeniyle okul bahçesine geleneksel çocuk oyunlarından seksek oyununu okul bahçesine çizerek öğrencilerle birlik seksek oyunu oynadılar.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren 8 derslik, 13 okul öncesi öğretmeni 1 rehber öğretmen ile eğitim öğretimine devam eden  Valide Sultan Anaokulu, 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Gününde anlamlı bir etkinliğe  imza attı. İlk olarak müzik eşliğinde jimnastik yapan öğrenciler, daha sonra öğretmenler ile birlikte  “sek sek” ve “yağ satarım, bal satarım” oyunları oynadı. Öğrenciler ve öğretmenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık havada Farkı seksek  modellerini okul bahçesine çizerek doyasıya seksek oyununu oynadılar ve eğlendiler.

Seksek çizme ve oynama etkinliğine Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Kayaalp,  Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Üçler Yıldırım,  Valide Sultan Anaokulu Müdürü Hanife Kural, Valide Sultan Anaokulu  öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş geleneksel çok oyunlarının önemine değindi. Demirtaş "çocuklar oyun ile gelişir. Oyun ile öğrenir. Bu yaş dönemindeki çocukların oyun oynamaları son derece önemli. 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü nedeniyle bizde seksek modellerini okul bahçemize çizdik ve öğrencilerimizle birlikte seksek  oynadık. Emeği geçen öğretmen ve okul personelimize teşekkür ederim" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Kayaalp ise “seksek çelik çomak gibi oyunlar bizim çocukluğumuzda sık oynadığımız oyunlardı. Bunları çocuklarımız ile tanıştıran idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Valide Sultan Anaokulu Müdürü Hanife Kural ise  “28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü kapsamında geleneksel çocuk oyunlarından seksek oyununa vurgu çekmek  amacıyla okulumuz öğretmenleri ile birlikte seksek hazırladık hep birlikte çocuklarımızla oyun oynadık. Gün boyu öğrencilerimizle hoş vakit geçirdik “  şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : haber merkezi


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ