EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI

VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI

Manisa Vergi Dairesi Başkan vekili Ramazan Yaşar ve Gelir İdaresi Grup Müdür vekili Mehmet Uslu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasında son günü 31 Temmuz olan vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi

Manisa Vergi Dairesi Başkan vekili Ramazan Yaşar ve Gelir İdaresi Grup Müdür vekili Mehmet Uslu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasında son günü 31 Temmuz olan vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi verdi.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanmıştır. Başkan vekili Yaşar; ?Söz konusu kanun ile; 31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı, Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50´sinin silinmesi, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80´e varan indirim, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme, Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, Vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.

6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkânlar getirilmiştir.

6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte olan alacaklar yeni Kanun kapsamında yapılandırılamayacaktır.

Ancak, anılan Kanunlar kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçlardan kalan taksitlerin tamamının7143 sayılı Kanunla belirlenmiş olan; İlk taksit ödeme süresi içinde (1 Ekim 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %90´ının, İkinci taksit ödeme süresi içinde (30 Kasım 2018 tarihine kadar) ödenmesi halinde ise bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %50´sinin tahsilinden vazgeçilecektir.

Yeni Yapılandırma Kanunu ile getirilen bu indirim imkânından yararlanılabilmesi için ödeme yapıldığı tarihte anılan Kanunlarda öngörülen şartların ihlal edilmemiş olması gereklidir.

Bu çerçevede, 31 Mayıs 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken; 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 8. Taksit, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 6. Taksit, ödemeleri ile Temmuz 2018 ayında yapılacak taksit ödemelerinin süresinde yapılması büyük önem arz etmektedir. Aynı şekilde 6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar için de peşin ödeme indiriminden yararlanılabilmesi için Haziran ve Ağustos 2018 aylarında ödenmesi gereken taksit ödemelerine dikkat edilmesi ve anılan Kanun hükümlerinin ihlal edilmemesi gerekmektedir.

Ödemelerin,

- www.gib.gov.tr internet sayfamızdan (02:00 - 22:00 saatleri arasında),
- İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan (IOS ve Android) (02:00 - 22:00 saatleri arasında), 
- GİB Mobil uygulamamızdan (IOS ve Android)(02:00 - 22:00 saatleri arasında), 
- Anlaşmalı bankalardan,
- Vergi dairelerinden

yapılması mümkündür.?diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

GİZEM YAĞ ÖDÜLLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

MABEM’Lİ OLMAK İÇİN BİR FIRSATINIZ DAHA VAR

AKHİSAR BELEDİYESİ 2018 YILI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI

BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI REHBERİ

Akhisar Ticaret Borsası´ndan ihracat atağı