VURAL ?LİGLER TESCİL EDİLMEMELİ?

VURAL ?LİGLER TESCİL EDİLMEMELİ?

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Lig´lerin tescil edilme ihtimali üzerine konuştu.

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Lig´lerin tescil edilme ihtimali üzerine konuştu. Dünya futbolundan da bahseden Vural 12 Haziran´da İtalya Serie A´nın, bu hafta Almanya Lig´inin başlamasını örnek göstererek Türkiye´de futbolun tescil edilmemesi gerektiği üzerine açıklamalarda bulundu. Hali hazırda sosyal mesafe kuralına uyularak 6´şarlı gruplar halinde antrenman çalışmalarına devam eden yeşil siyahlı ekibin kuvvet, dayanıklılık ve sürat çalışmalarını tamamladığı ilerleyen günlerde takım halinde toplu idmana çıkacakları bilgisi de edinildi.

DİKKAT ETMEK GEREKLİ

Deneyimli Teknik Adam Vural salgın sürecinde dikkatli olunması gerektiğine değinerek sporcuların bu hastalığı daha kolay atlattığını ifade etti. Konuşmasında çok şükür oyuncularımızda kronik rahatsızlığı bulunan yok diyerek başlayan Vural ?Asıl risk grubu yaşlılar, kronik rahatsızlığı bulunanlar ama bu süreçte yayılımı az tutmalıyız ki hastalığı ağır atlatan vatandaşların hastanede tedavisi rahat yapılabilsin. Bin kişilik hastanede 10 kişinin tedavi edilmesi farklı beş bin kişinin tedavi edilmesi farklı olur. Futbolcularımızda geçtiğimiz gün yapılan test sonucu herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ama bu demek olmuyor ki bulaşmayacak. Dikkat edilmesi gerekiyor. Oyuncularımızla bu konuyu konuşuyoruz. Sağlıkçı arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde çoğu sporcunun bu rahatsızlığa yakalandığı ama fark etmeden atlattığı vücudun hastalığa yönelik antikor ürettiği bilgisini aldım. Tabiki bizim oyuncularımıza bulaşmasını asla istemem.  Şuan sosyal medyada ve internet sitelerinde fazla miktarda bilgi kirliliği var. Herşeyi uzmanına bırakmalıyız. Ben antrenörüm benim uzmanlığım bu yönde, futbolcularımın sağlığı ve maça çıktıklarında gösterdiği performans benim öncülüğüm ama ülkemizde normalleşme kararı alındıysa bu kişilerde bu işin uzmanıysa dinlemek gerekiyor. Herkesin farklı konuşması çok garip. Herkesin bu virüsle yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. Bırakalım her işi uzmanı yapsın. Karar veren merciler hakikatan insan sağlığını tehtit  eden bir husus var ise bunun bilincindedirler. Ufak tefek riskler varsa biz bunu göze almalıyız. Yapacak birşeyimiz yok alınan karar neticesinde haraket edeceğiz. Bu Liglerin öyle ya da böyle tamamlanması fikrindeyim. Tescil edilmesinin tamamen karşısındayım. Eğer böyle bir husus olursa Bursaspor ve Akhisarspor büyük kayıplara maruz kalır.? dedi.

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Konuşmasını teşekkürlerini ileterek sonlandıran Vural ?İl Sağlık Müdürlüğüne, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Baş Hekimine ve tüm ekibine, tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP