SPOR

SPOR Haberleri

VURAL´DAN HAFTA ANALİZİ

VURAL´DAN HAFTA ANALİZİ

Akhisarpsor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Pazar günü oynadıkları 0-0´lık BŞB Eruzurumspor beraberliğini ve Cuma günü deplasmanda oynayacakları Altay maçı hazırlıklarını basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi.

Akhisarpsor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Pazar günü oynadıkları 0-0´lık BŞB Eruzurumspor beraberliğini ve Cuma günü deplasmanda oynayacakları Altay maçı hazırlıklarını basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi. Deneyimli Teknik Adam Erzurumspor karşılaşması ve Koronavirüs´ün spora etkileri üzerine başladığı konuşmasında "Lig´de buraya gelmek gerçekten hiç kolay olmadı. Biz analizlerimizi yaparak, antrenmanları devam ettirerek her şeyi normal düzeninde devam ettiriyoruz. Önceliğimiz tabi ki insan sağlığı bu yüzden TFF´nin aldığı kararlara saygı duymalıyız. Bizim üst kurullarımız var, bizim ne düşündüğümüz önemli değil, federasyonumuz var onun bir üst kurulu var, UEFA. Diğer Avrupa ülkelerinde oynanan oyun Avrupa çapında organizasyonlara adaylar çıkarıyor. Yani burada şampiyon çıkması pek önemli olmaz. Biz şuan üst kurulların aldığı kararları uygulamakla yükümlüyüz, alt kuruluşlar olarak. Bu fikirde şahşi fikir beyan etmek pek doğru değil. Düşmeye aday takımlar iptal olmasından yanayken ligin zirvesindeki takımlar seyircisizde oynanabileceği düşüncesinde. Herkes kendi derdiyle ilgili açıklamalar yapıyor. Ben buna karşıyım. Sonuç olarak dünyanın ortak derdinin üzerinde hiç bir şey olamaz.
SONUÇTA BİZ İNSANLARI EĞLENDİRELİM DİYE BU İŞE TALİP OLDUK
Sonuçta biz insanları eğlendirelim diye bu işe talip olmuş insanlarız. Büyük bir ara verilirse dönüşte yeniden adapte olmak hiç kolay değil. Oyunculara vereceğimiz izinlerin onları ne duruma getireceğini düşünmek hiç kolay değil. Bir aydan bahsediliyor, çok uzun bir süre çünkü. O heyecanı oluşturup o heyecanı kaybetmemek fiziksel özelliklerini korumak kolay değil ama mükellef insanlarız. Bu yüzden bekliyoruz. Her şey normal düzeninde gideceğini umut ediyoruz." dedi.
TAKIMDAKİ SAKATLIKLAR
Akhisarspor Kulüp Doktoru Atalay Kabakçıoğlu takımdaki sakatlıklar üzerine açıklama yaptı. Kabakçıoğlu "Maça sakatlık olarak eksik oyuncuyla çıkmadık, her hangi bir sakatlığımız yoktu. Karşılaşmadan sonrada her hangi bir sakatlığımız olmadı. Hafif mevsimsel semptomları olanlar oluyor, o da geçip gidiyor. Hasan Ali´nin dönmesini kolaylaştıracak çalışmalarımız var. Genel olarak takımın durumu iyi." dedi.
ALTAY KARŞILAŞMASINDA EKSİK YOK
Deneyimli Teknik Adam Yılmaz Vural Altay karşılaşması üzerine konuşmasını gerçekleştirirken takımda Atalay Kabakçıoğlu´nunda söylediği üzere herhangi bir eksiğimiz yok dedi. Konuşmasına devam eden Vural "Havaların ısınmamasından dolayı oyuncularımızda ufak gribal problemler çıkıyor ama onun dışında çok şükür takımın sağlık durumu iyi. Kart durumları Erzurum maçı itibariyle bakıldığında sarı kartların arttığını görüyoruz. 7 oyuncumuz daha dikkatli olmak zorunda. Oyuna bakıldığında hiç birinin Fuzuli kart görmemesi de beni ayrıca mutlu ediyor. Oyuna ait kartlar gördüler. Her birine bu konuda teşekkür etmek istiyorum.
KRİTİK BİR MAÇTI
Geçen haftaki mücadele bizim için çok kritik bir maçtı. Kazansaydık Lig´in ikinci sırasında yer alacaktık. Olmadı, Lig ikincisi buraya hakkıyla gelmiş bir takım olduğunu gösterdi. Pozisyon anlamında rakipten daha fazla imkan elde ettik ama sonuca bakılır. Rakip daha defansif oyun sergilemekten yanaydı. Bundan sonraki dönemde her zaman telaffuz ettiğimiz maçları kazanalım, 60 puanın üzerine çıkalım düşüncesindeyiz. Daha fazla pozisyon bulup bunları değerlendirebilmeliyiz. Çok şükür takım üstüne koya koya gidiyor.
BİZİM HİÇ KAYBETME ŞANSIMIZ YOK
Bundan sonra işimiz daha da zor. Bu hafta berabere kalmasaydık bir kez daha yenilme hakkınsa sahip olabilecektik ama şuan bizim hiç kaybetme şansımız yok. Bu takım her şeyi kazanmak zorunda. 63 puanın altına düşerseniz bu Lig´de ikinci olmanız mümkün olmayabilir.  daha önceki istatistiklere bakarsanız görürsünüz, 50 küsur puanlarla ikinci olunmuyor. 
OYNAYAMAYAN KİMSE KALMAYACAK
Uzun süre yaşadığı sakatlığından dolayı Bir tek Taha´ya imkan veremedik. O da kendini toparlayıp forma hakkını elde edecek diye düşünüyorum. Geriye dönüp baktığınızda oynamayan hiç kimse kalmadı. Taha´yı da oynattığımız takdirde tüm takımı sahada görmüş durumda olacağız. Bu bizim iyi bir gelişme, müsabaka dönemine girerken özellikle. Oyuncu seçimi konusunda daha az hatayla hareket etme imkanı buluyoruz. Ayrıca ne kadar antrenman yapsak da  hazırlansak da yadsınamaz bir gerçek var, futbolcularımız bu yoğun tempoda çok yoruldu. Ne kadar takımı dinlendirmeye çalışsak da bit yorgunluk maalesef ki hissediliyor. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Önümüzdeki Altay´da kritik bir maç. Her hafta yorucu bir final maçı oynuyoruz. Ümraniye´de tabi ki bu adaylardan bir tanesi. Önümüzdeki haftalar bizim için hiç kolay bir maç olmayacak." dedi.

TARAFTARA DUYURU
Akhisar´da mutlu olduğunu dile getiren başarılı teknik adam geldiği ilk günden itibaren kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı saygılarını sundu. Yönetime de teşekkür eden Vural, taraftara seslenerek el ele takımı daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını belirtti. Kulüp Başkanı Fatih Karabulut ve yönetimine de ayrıca teşekkür eden Vural, desteklerinden ötürü herkese teşekkür etti.

 


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP