YILMAZ VURAL TAKIMI DEĞERLENDİRDİ

YILMAZ VURAL TAKIMI DEĞERLENDİRDİ

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural hafta değerlendirmesi yaptı.

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural hafta değerlendirmesi yaptı. Konuşmasını gerçekleştiren deneyimli Teknik Adam, Taha´nın da artık kadroya girdiğine değinerek başladığı konuşmasında ?İhtiyaç dâhilinde olsaydı Taha´yı da karşılaşmada oynatacaktık. Kadroya dâhil oldu artık. Şuanda sakat ve cezalı oyuncumuzun olmaması, özellikle böyle önemli bir maçın arifesinde olmaması çok sevindirici bir durum. Bu haftaki maça baktığımızda ilk yarı 3, ikinci yarı 4 olmak üzere net 7 pozisyon yakaladık. Rakibinde birinci devre hiç pozisyonu olmazken ikinci devre 3 pozisyonu olmuş ve birini gole çevirebilmişler. Maça başladığımız da kontrol bizdeydi, ilk yarıyı da 2-0 önde bitirdik. İkinci devrede rakibin skoru değiştirmek adına çalışması çok olağandı. Biz 67. dakikada 2 oyuncu değişikliği yaptıktan sonra oyunu daha defansif yapıya döndürdük. Skoru koruyalım, rakip kontrolsüz geldiği noktada kontra atakla gol bulabiliriz düşüncesindeydik, nitekim çok net birkaç pozisyon bulduk. Onları değerlendiremeyince birde Bertuğ´un kaçırdığı pozisyondan sonra 68. dakikada penaltı kazanmaları ve bunu gole çevirmeleri maçın bitimine daha zaman da varken karşılaşma gerçekten çekişmeli geçti. Bunu belirtmek isterim ki ilerleyen haftalar da Eskişehirspor çok takıma sıkıntı yaşatacak durumda. Çok dinamik ve genç bir takım, skor ne olursa olsun maçı bırakmayan ve bu maç onlar için öyle kilit bir maçtı ki; 3 puanı bizden alsaydılar ve haftaya biz Osmanlıspor ile oynuyorduk onu biz yenseydik, rakibin bir puan üzerine çıkabilirlerdi. Ben onlar yerinde olsam böyle bir hesaplama yapardım. Tabi ki kaybederlerse rakiple arasında 6 puanlık fark olacaktı. Hakikaten onlar için son şanslardan biri olarak görülen bir maçtı.

SEYİRCİSİNİ DE TEBRİK EDERİM

Eskişehirspor seyircisini de tebrik ederim. Takımın zor zamanında, sırtlarını dönüp bırakmadılar, hala yanındalar. Acayip destek vererek hatta öyle bir destek ki hakemi dahi tedirgin edecek, rahatsız edecek bir destek verdiler. Çok şükür maçı 2-1 kazanarak bitirmiş olduk.  Bu bizim arka arkaya kazandığımız ikinci maç. Biraz bakıldığında başlarda üst üste üç maç kazandığımız bir dönem var ardından üst üste iki kez dahi kazanamadığımız döneme giriyoruz. Yani bizim için bu çok moral verici. Osmanlıspor maçında da galip gelirsek, seriyi yakalarsak, Play-Off hedeflerimizin üzerinde bizim tekrar direkt çıkabileceğimiz bir konuma getirir. İleriye dönük moral verici bir durum bu.

BUNLAR DİKKATİNİZDE DEĞİL Mİ?

Sonrasında tabi federasyon ile telefonda bir görüşme yaptım. Neden derseniz; Adana Demirspor takımı Cumartesi, Çarşamba, Pazar oynuyor. Bizde Pazar, Çarşamba, Pazar oynuyoruz yani biz maçı oynadıktan iki buçuk gün sonra çok önemli bir maç yapacağız. Rakibimiz bizden bir gün fazla dinlenmiş olacak. ?Bunlar dikkatinizde değil mi?´ dedim. Hocam dediler, şöyle düşündük. Siz evinizde oynayıp geliyorsunuz, onlar deplasmanda oynayıp geliyor. O yüzden böyle bir planlama yapıldı ve bu planlama tabi yayıncı kuruluşun büyük bir katılımıyla oluyor. Yani yayıncı kuruluşunda bir etkisi oluyormuş. Yani yayıncı kuruluşun bu konuda daha etkili olduğunu ifade ettiler. Saygı duyarız. Sonuç olarak gördüm ki; Cumartesi, Çarşamba, Cumartesi üç maç oynadık ve Eskişehir karşılaşmanın son 15-20 dakikası takım hakikaten büyük bir yorgunluk içerisine girdi. Bunu da görmüş olmak benim adıma iyi oldu çünkü bu hafta da yine aynı problem var. Pazar, Çarşamba, Pazar oynayacağız. Öyle üç tane maç ki; bu maçlarda bizim lehimize sonuçlanırsa yukarısıyla ilgili değerlendirme yapmak mümkün olacak. Önümüzü göreceğimiz çünkü mesela bu hafta oynayacağımız Osmanlı maçının sonrasında bakacağız Karagümrük, Adana Demirspor´la ne yaptı, Hatayspor evinden Erzurumspor´u ağırlıyor. Yani bu maçlarda alınacak sonuçlarda bizi çok ilgilendirecek. İşte şöyle bitse, böyle bitse biz kazansak fakat bütün bunları söylemeniz için sizin maçı kazanmanız gerekiyor. Kazanamadığımız yerde hesaplamaya gidemeyiz yani onun için Allah nasip etsinde kazandıktan sonra böyle bir hesaplamaya girmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

BU HAFTA BİZİM İÇİN KİLİT BİR HAFTAYDI

Bu hafta bizim için kilit bir haftaydı. Başarılı olmada bir şeyi kırmış olduk, sürekliliği gelmeye başladı. Yani son 4 maçın 3´ünü kazanmış olduk. Evinde kaybettiği Karagümrük maçını da kazanacak kadar iyi oynadık. Oyunsal anlamda artık maç kazanarak pozisyon artışları görülüyor, bu hafta 7, geçen hafta 10, ondan önceki hafta 8 yani kazanacak kadar fazla pozisyona girip bunları da lehine sonuçlandırınca maçı kazanması olası bir takım haline geldik. Şimdi akış tabi önemli. Geriye dokuz tane maç kaldı. Bu dokuz maçın 5 tanesi içerde yani bir tane fazla evimizde oynuyoruz. Görüldüğü üzere fikstür aslında bizim lehimize gözüküyor. Tabi kazanmadıktan sonra her maç zor, Eskişehir ligin son sırasında yer alıyor, şekil olarak bakarsanız ama kazanırken bir hayli zorlanıyorsunuz. Bunlar Lig sonuncusu rahat yenerim, Lig birincisine yenilirim tarzında bir Lig değil bu. O yüzden çok ciddiye alınması gereken bir Lig. Ben oyuncularımı bu yüzden de kutluyorum. Eskişehirspor´u kesinlikle küçümseyerek oynamadılar. Onları çok ciddiye aldılar ve sonuç olarak da kazandık.  Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Şimdi bakıyorum, oynanacak karşılaşmalar önümde duruyor.

BİZZAT GİDİP İZLEMEK İSTİYORUM

Bu hafta Menemenspor Altay ile oynayacak. Bizi ilgilendiren bir maç. Menemen taş gibi bir takım ama son zamanlarda beklenilen sonuçları alamamaya başladı. Altay karşılaşmasını Play-Off´a katılmak istiyorsa kazanmak zorunda.
Her takım işin içinde her an her şey olabilir Osmanlıspor´a kadar ligde kopma yok. Herkes ilk altıyı zorlayacak sayıya puana sahipler. Çok heyecanlı çekişmeli bir haftayı geride bırakacağız. Kazanarak moral ile yola devam etmek istiyoruz.
TAKIMDA EKSİK YOK

Akhisarspor Kulüp Doktoru Atalay Kabakçıoğlu takımdaki sakatlıklar ve eksiklikler üzerine gerçekleştirdiği konuşmasında ?Takımımızda kaleci Milan Lukac´ta ufak bir sakatlığımız vardı. Onun da tedavisi tamamlandı, bu hafta oynayabilecek şekilde takıma teslim edeceğiz. Çok önemli bir sıkıntı yaşamadık, tek eksiğimiz Milan´dı zaten onu da takıma kattığımızda herhangi bir eksikliğimiz kalmıyor. Hasan Ali´yi biliyorsunuz zaten, A2 ile yani U-19 ile maçlara çıkıyor. Bu günde izniniz olursa çift kale antrenmanda oynayacak. Bu hafta da Eskişehir´de maç varmış hatta hocamızdan gideyim mi diye izin almak için konuşacak. Onur Ayık geçen hafta gol pozisyonunda topa vurduktan sonra yere diz üstü düştü. Hafif bir ödemi vardı ama şuan bir şey yok.  Herhangi bir eksiğimiz yok şuan, Milan´da ufak rahatsızlık vardı onunda tedavisi gerçekleştirildi ve bu gün antrenmanda yer alabilecek.? dedi.

 


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP