AKHİSAR BELEDİYESİ 2026 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AKHİSAR BELEDİYESİ 2026 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Akhisar Belediyesi’nin 2026 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ekrem Kayserili’nin başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

 Toplantı öncesinde konuşan Başkan Kayserili, tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak 2025 yılı boyunca hayata geçirilen belediye hizmetleri ve yatırımlarına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

“2025’te 15 Bin Tonun Üzerinde Asfalt Serimi Gerçekleştirdik”

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yıl boyunca yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Başkan Kayserili, Akhisar Belediyesi’nin kendi asfalt tesisinde ürettiği 15 bin tonun üzerinde sıcak asfalt ile Manisa genelinde önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Kayserili, bu rakamın il genelinde rekor düzeyde olduğunu vurguladı.

Kırsal Mahalleler ve Yeşil Alanlara Önemli Yatırımlar

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kayserili, kırsal mahallelerde 2 bin 600 metrekare sıcak asfalt ve 4,5 kilometre sathi kaplama çalışmasının tamamlandığını ifade etti. Merkez ve kırsal mahallelerde arazi yolu düzenlemelerinin devam ettiğini belirtti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2025 yılı içerisinde 9 yeni parkın yapıldığını, 7 parkın ise yenilendiğini söyleyen Kayserili; Gölet alanında yeni dinlenme ve piknik alanlarının oluşturulduğunu, Barış ve Gençlik Parkı’nın yenilendiğini ve Akhisar’da ilk kez uygulanan iki “Meyve Bahçesi” projesinin hayata geçirildiğini aktardı.

Üç Büyük Projede Sona Gelindi

Başkan Kayserili, Engelli Misafirhanesi, Kapalı Spor Salonu ve Ulucami Sağlık Merkezi projelerinde son düzenlemelerin yapıldığını ve projelerin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti.

Pazar Pazarı Yenileniyor

Pazarcı esnafına yönelik önemli bir müjde de veren Başkan Kayserili, Pazar Pazarı’nda kapsamlı bir yenileme çalışmasının başlayacağını açıkladı. Modern ve daha sağlıklı bir pazaryeri hedeflediklerini belirten Kayserili, gerekli malzemelerin temin edildiğini ve imalat sürecinin başladığını, çalışmaların yaz aylarında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

23 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Konuşmaların ardından başlayan meclis toplantısında toplam 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Alınan kararlar kapsamında; meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi, çeşitli birlik ve komisyon seçimleri, bağışların kabulü, geçici ve mevsimlik işçi çalıştırılması, zabıta mesai ücretleri, belediyeye ait taşınmazlarla ilgili yetkilendirmeler ve 2026 yılı gelir–ücret tarifelerine ilişkin düzenlemeler oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlar, belediyenin hukuki işlemleri için teminat mektubu alınması, bazı imar planı değişiklikleri ve bir parka şehit isminin verilmesine ilişkin maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Bir sonraki Akhisar Belediyesi meclis toplantısının 3 Şubat Salı günü yapılacağı bildirildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


2026 YILI GENİŞLETİLMİŞ EMNİYET VE ASAYİŞ TOPLANTISI YAPILDI

AKHİSAR’DA ELEKTRİK TELLERİNDEN YANGIN ÇIKTI

BAŞKAN AKARSU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

BAŞKAN GÜRAL GÜVEN TAZELEDİ

UYUŞTURUCU SATIŞI YAPAN ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

BAYBATUR'DAN MARMARA GÖLÜ İÇİN SEVİNÇ VERİCİ GELİŞME

CHP AKHİSAR KADIN KOLLARINDAN İSTANBUL GEZİSİ