AKHİSAR DEMOKRASİ GÜÇLERİ 10 EKİM GAR KATLİAMINI UNUTMADI

AKHİSAR DEMOKRASİ GÜÇLERİ 10 EKİM GAR KATLİAMINI UNUTMADI

Akhisar Demokrasi Güçleri, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 18.00’de toplanarak 10 Ekim Gar katliamını unutmadığı ve unutmayacağını belirten basın açıklaması yaptı.

Bir dakikalık Saygı duruşundan sonra Akhisar Demokrasi Güçleri ortak basın açıklaması “Gün Gelecek, Devran Dönecek, Katiller Hesap Verecek”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “10 Ekimi Unutma, Unutturma”, “ Barışa, Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi”, Faşizme Karşı Omuz Omuza”, sloganları altında basın açıklamasını Sol Parti Akhisar İlçe Başkanı Cemalettin Gülmen Okudu.

Cemalettin Gülmen Okuduğu basın açıklamasının tam metni;

“10 Ekim Katliamı’na Karşı Adalet Arayışımız; Emek, Barış, Laiklik ve Demokrasi Mücadelemiz 9. Yılında Devam Ediyor. Bu ülkenin emek, barış, demokrasi güçlerinin, barış ve adalet özlemiyle 10 Ekim 2015’te düzenlediği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yapılan saldırıda 104 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 9 yıla rağmen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar, açığa çıkardığı toplumsal yük ise hâlâ geçmek bilmiyor. 

10 Ekim Ankara Gar Katliamı, Türkiye devletinin başkentinin ortasında, bütün güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Gelinen aşamada ortaya çıkan gerçekler bu katliamın önünün açıldığını gösteriyor. Katliamı gerçekleştiren canilerin izlendiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumlularının istihbarat görevlileri ile katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır. Katliamı gerçekleştiren katiller, binlerce kilometre yolu adeta elini kolunu sallayarak, herhangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir. O dönemin karanlığından iktidarını tahkim etmek isteyenler, karanlık ve katliamdan oy hesabına dönenler, şehitlerimizi statlarda yuhalatanlar, bu katliama gereken tedbirleri almayarak yol verenler, bu toplumun, vicdanında mahkûmdur. 

Katliamın önü açılmış yüzlerce insan bir nefesle yaşama tutunmaya çalışırken, binlerce insanın yardım çığlığı yeri göğü inletirken, kamu görevlisi sıfatını taşıyanlardan bazıları alana gelen ambulansları durdurmuş, bazıları yerde yatan yaralılara biber gazı sıkarak, yardım etmeye çalışanlara saldırmıştır. Ambulanslardan önce TOMA’ların, zırhlı araçların geldiği alandan 100 canımızın cansız bedeni, ülkenin 42 iline gönderilmiştir. O gün dünyanın dört bir yanından, 81 ilden barış, emek, demokrasi için gelen on binlerin sözü, bugün 42 ilde karanfilleşen canlarımızın, yüzlerce yaralımızın ve on binlerce yoldaşımızın mücadelesinde yaşıyor. 10 Ekim şehitlerinin sözü işçi grevlerinde, kadın özgürlük hareketinde, çevre mücadelesinde, ekoloji savunusunda yaşıyor. 10 Ekim barış şehitleri bu ülkenin eşitlikçi, laik, insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devleti olması için mücadele eden herkesin yüreğindedir.

Anmaların onarıcı bir adalet duygusuna yönelmesi için tüm kamuoyu ve kamu görevlileri gereken özeni göstermelidir. Ancak özellikle güvenlik bürokrasinin geçtiğimiz yıllarda anmalar için tedbir alınması gerekirken, 10 Ekim anmalarına katılan yurttaşlara yönelik fişleme, sorgulama ve soruşturma faaliyetleri yürütülebilmektedir. Dünyada bu katliamın benzerleri olduğunda kamusal bir politika ile toplumun acısı onarılmaya çalışılmaktadır. Bu ve benzeri günlerde onarıcı bir yaklaşımla resmi anma günleri ilan edilmektedir. Yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılması ve ailelerinin rehabilitasyonu için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Ancak Türkiye’de 10 Ekim Katliamı da dahil yaşanan bu durumlara ilişkin toplumsal bir yaklaşım ve politika söz konusu değildir.     Bizler bu hafızanın emek, demokrasi, barış politikalarından yana yeniden kurulması için mücadele edeceğiz. Hiçbir canımızın hatırasına halel gelmesine, 10 Ekim Katliamı’nın unutulmasına müsaade etmeyeceğiz. Unutmamak, unutturmamak, affetmemek katliamı gerçekleştirmek isteyenlerin karanlığına en güzel yanıt olacaktadır. Evet, bizler katliamlarla yaratılan karanlığa, siyasi ikbalini oraya bağlayanlara teslim olmadık, olmayacağız. 

Öte yandan insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak 10 Ekim Ankara Katliamı Davasında tek bir kamu görevlisinin bile yargılanmadığı sürecinin sonunda mahkeme, Türkiye hukuk tarihinde ilk kez insanlığa karşı suçtan hakkında iddianame hazırlanan sanıklar için, bu suçtan beraat kararı açıkladı. Yargı insanlığa karşı suçu yok saymıştır. Bu kararla IŞİD' lilere verilen ceza hak ettikleri ceza olsa da ne gerçekler tam olarak aydınlatılmış, ne suçun tanımı doğru yapılmış ne de bütün sorumlular cezalandırılabilmiştir! Mücadelemiz bütün gerçekler aydınlatılıncaya, bütün sorumlular yargılanana kadar devam edecektir. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi, laiklik mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, insanlık kazanacak, emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak! Kamuoyuna saygı ile duyurulur.                                                        Akhisar Demokrasi Güçleri.”


Haber Kaynak : haber merkezi


OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETİMİ YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NİN TOPLANTISINA KATILDI

İLÇE TARIMDAN ZEYTİNLİOVA MAHALLESİ'NE ZİYARET

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

UYSAL, YEREL YÖNETİMLERDE GIDA GÜVENLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TARIM KONFERANSINA KATILDI

AKHİSAR'DA YÜZLERCE ÖĞRETMEN İLKYARDIM EĞİTİMİ ALIYOR

AKHİSAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI