AKHİSAR MERKEZLİ 7 İLDE SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK MAHZEN-11 OPERASYONU

AKHİSAR MERKEZLİ 7 İLDE SUÇ ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK MAHZEN-11 OPERASYONU

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 7 ilde 47 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi, suçtan elde edildiği tespit edilen 2 milyar TL para ve çok sayıda envantere el konuldu.

Akhisar Merkezli gerçekleştirilen operasyonda içerisinde Manisa’nın da olduğu, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir’de faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik jandarma ekiplerince sabaha karşı operasyon düzenlendi. 

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konu üzerine sosyal medya paylaşımı yaptığı, Asayiş timlerince gerçekleştirilen ve komandolarında destek verdiği Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki operasyonda Şenerler olarak bilinen Erdoğan Şener’in elebaşı olduğu tespit edilen suç örgütü, Avcılar olarak bilinen Sadrettin Avcı’nın elebaşı olduğu tespit edilen suç örgütü ve Karallar olarak bilinen Fedai Karal’ın elebaşı olduğu tespit edilen toplamda 3 ayrı suç örgütü çökertildi, elebaşlarının da içerisinde olduğu 18 şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini ifade etti.

Öte yandan operasyonda arama yapılan 47 adresten; 7 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çok sayıda çek, senet, araç satış sözleşmesi ve tapu sözleşmesi ile çok miktarda nakit para ve dijital materyal ele geçirildi.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda suç ve suçlulara göz açtırılmayacağı mesajı verildi; “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin Duası Sizinle.” dedi.

Bakanın sosyal medya paylaşımı şu şekilde;

“Manisa Merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen ‘MAHZEN-11’ operasyonlarında;

Erdoğan Şener(Şenerler),

Sadrettin Avcı(Avcılar) ve

Fedai Karal’ın(Karallar) elebaşılığını yaptığı 3 organize suç örgütü çökertildi!

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 18 şüpheli yakalandı!

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki;

Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız!

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Manisa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu ; Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir’de faaliyet gösteren organize suç örgütü şüphelilerin;

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma,

Kara para aklama,

Nitelikli dolandırıcılık ve

Tefecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:

7 adet ruhsatsız tabanca,

6 adet av tüfeği,

47 otomobil,

2 tekne,

Çok sayıda çek, senet, araç satış sözleşmesi ve tapu sözleşmesi ile

Çok sayıda nakit para ve dijital materyale el konuldu.

Ayrıca 2 Milyar TL’nin suçtan elde edildiği tespit edildi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”


Haber Kaynak : haber merkezi


HIRSIZLIK OLAYLARI AYDINLATILDI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

ÇIKAN KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

AKHİSAR JANDARMA HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

YAKALANMASI BULUNAN 70 KİŞİ YAKALANDI

JASAT’TAN EŞ ZAMANLI OPERASYON

JASAT’TAN KUMAR OPERASYONU