GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR'DA 45 HAFIZ İCAZET ALDI

AKHİSAR

Akhisar İlçe Müftülüğüne bağlı Hilaliye Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 45 kız öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 8’i Sudanlı 45 kız öğrencinin hafızlık icazet törenine iştirak etti. 

Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Muhammet Salman’ın açış konuşmasıyla başladı.

Hafızların sevincine ortak olan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, “Kur’an-ı Kerim hayatımızı düzenleyen bir kitaptır. Kur’an’daki hükümler hayatımızı şekillendirir.” diye konuştu.

Kur’an’ın ilk emrinin “oku” olduğunun altını çizen Akbulut, “Oku! diye başlayan kitabı bize indiren Allah huzuruna varınca ilk olarak size indirdiğim kitabı okudun mu? diyecektir. Kur’an-ı Kerim’i üç şekilde okumalıyız. Birincisi kıraat, ikincisi tilavet, üçüncüsü ise tertil. Kıraat, ayetlerin lafızlarının okunmasıdır ve bu çok sevaptır. Tilavet, ayetleri manalarını düşünerek okumaktır ve bu da çok sevaptır. Tertil ise ayetleri yavaş yavaş anlamını düşünerek okumak ve anladığını yaşamaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Akbulut, hafızları, ailelerini ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ederek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Genel Müdür Akbulut ve beraberindeki heyet program sonunda Hilaliye Hafızlık Külliyesinde incelemelerde bulunarak yürütülen eğitim hakkında yetkililerden bilgi aldı. Akbulut’a Manisa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu ve Sevinç Tepekaya’nın yanı sıra Akhisar Müftüsü Muhammet Salman, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe ile Hilaliye Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer Aydemir eşlik etti.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

ATSO TOBB 80. GENEL KURULUNA KATILDI

MERALAR HAYVAN SAHİPLERİNİN HİZMETİNE SUNULUYOR

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANDI

İLÇE TARIMDAN ZİYARETLER

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASINDA KAYMAKAMA ZİYARET

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ MCBÜ’YE İLHAN OLDU