AKHİSAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

AKHİSAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Ekim 2015 sayılı genelge ile resmi gazetede yayınlanması ardından her yıl kutlanan Muhtarlar Günü bugün saat 10.00’da Akhisar Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma merasimi ile başladı.

Akhisar Namık Oğul Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ersin İldeniz, Namık Oğul Ortaokulu Türkçe Öğretmen Eyüp İnci’nin sunuculuğunu yaptığı programda Namık Oğul Ortaokulu Müzik Öğretmeni Osman Nuri Sarı, yönetimiyle Akhisar Belediyesi Bando ekibi işliğinde saygı duruşu ve İstiklal Maşı okundu. İlk olarak Muhtarlar Derneği Akhisar Şube Başkanı İhsan Gümüş Atatürk Anıtına çelenk sundu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Akhisar Şube Başkanı İhsan Gümüş yaptı. İhsan Gümüş;" Bu özel günümüze hepiniz hoş geldiniz. Muhtarlık kurumu bir aile kurumu gibidir. Bilindiği üzere Muhtar kelimesinin sözlük anlamı seçilmiş olandır. Muhtarlık teşkilatı 1829 yılında İstanbul’da II. Mahmut tarafından Yeniçeri Ocağının kaldırılması sonucu asayiş ve idari olarak tehlikeye meydan vermemek ve küçük birimlerin güvenliğinin korunması için kurulmuştur. Muhtarlık teşkilatının kuruluşundaki temel amaç istişare kültürü ile halkla yönetim arasındaki iletişimin kuvvetli olmasıdır. Cumhuriyet tarihimizde de muhtarlık kurumu oldukça önemli görevler üstlenmiş, devlet ile halkı birleştirme, sahadan gelen talepleri devletin kurumlarına etkili ve hızlı şekilde iletme konusunda oldukça önemli işlevler üstlenmiştir. "Mahalle ve yönetimi Madde 9- Mahalleyi muhtar ve Azalar ile yönetilir, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. Bu vesile ile muhtarlarımızın 1829'dan beri ileri gelen mahalle halkına hizmette millet ile devlet arasında köprü olma söylemi ilgili kanun maddesi ile bir görev olarak muhtarlara verilmiştir. Her zaman söylediğimiz gibi son sözümüz bu olsun. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” dedi. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinden sonra program sona ererken Muhtarlara günün anısına gül takdimi yapıldı.

Muhtarlar Günü Çelenk sunma programına, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Erdi Koçak,  Siyasi Parti İlçe temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.


Haber Kaynak : haber merkezi