AKHİSAR'DA YÜZLERCE ÖĞRETMEN İLKYARDIM EĞİTİMİ ALIYOR

AKHİSAR

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında Akhisar'daki okullarda görev yapan öğretmenler, 3 yıl önce aldıkları ilkyardım eğitimlerinin ardından bu yıl da hatırlatma eğitimlerini alıyor.

Hayatın her alanında karşılaşabileceğimiz ev, iş ve trafik kazalarında yapılan  ilk yardım kazazedenin hayatta kalması açısından son derece önemli. 

İlk yardım, "Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır." şeklinde tanımlanıyor.

Bu tanımdan hareketle ilkyardım eğitimi alan personelin sayısının ve niteliğinin artması yaşanabilecek her türlü kazada bilinçli müdahaleyi de artıracaktır.

Eğitimleri veren ilkyardım eğitmeni Yasemin Mert

"Yaralanma, boğulma, yanma, travma, zehirlenme, böcek,akrep,yılan ısırması,arı sokması, boğaza nesne kaçması gibi bir çok senaryoya karşı eğitim alan öğretmenler ilk yardımın önemini kavradığı gibi  toplumda yardım eden kişi olma durumunda olacaklardır. Öğretmenlerimiz bu eğitimle daha önce aldıkları eğitimleri de unutmamış olacaklar" dedi. Mert ayrıca, 

bir günlük uygulamalı eğitimin sonunda uygulamalı sınav olan öğretmenlerden 85 puanın üzerinde başarılı olanlara ilk yardımcı sertifikası düzenleneceğini belirtti. Ekim 2024 başında başlayan eğitimler devam ederken şimdiye kadar 120 öğretmen ilkyardım eğitimi aldı.


Haber Kaynak : haber merkezi


OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETİMİ YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NİN TOPLANTISINA KATILDI

İLÇE TARIMDAN ZEYTİNLİOVA MAHALLESİ'NE ZİYARET

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

UYSAL, YEREL YÖNETİMLERDE GIDA GÜVENLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TARIM KONFERANSINA KATILDI

AKHİSAR'DA YÜZLERCE ÖĞRETMEN İLKYARDIM EĞİTİMİ ALIYOR

AKHİSAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI