AKHİSAR´IN ÇÖP SORUNUNUN BİTMESİNE AZ KALDI

AKHİSAR´IN ÇÖP SORUNUNUN BİTMESİNE AZ KALDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa´ya kazandırılan Türkiye´nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi´ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için in

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa´ya kazandırılan Türkiye´nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi´ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için inşa edilen katı atık transfer istasyonu çalışmaları, Akhisar´da da hızla devam ediyor.

Akhisar´ın çöplerinin Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi´ne taşınabilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Harmandalı mevkiinde yapımına başlanan katı atık transfer istasyonunda çalışmalar hızla devam ediyor. Yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması ön görülen transfer istasyonunun tamamlanmasının ardından günlük 160 ila 180 ton çöpün Uzunburun´a taşınmasının hedeflendiği belirtildi.

Akhisar´ın da Çöp Sorunu Tarih Olacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı´na katı atıkların Akhisar´dan taşınması için; Akhisar´ın Harmandalı Mevkii´nde başlanan katı atık transfer istasyonu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 16 bin metrekare alan üzerine projelendirilen 1 milyon 285 bin liralık bahse konu yatırımla 160 ila 180 ton arası günlük çöp miktarının Uzunburun´a taşınabilmesi hedefleniyor. Bu transfer istasyonu giriş ünitesinde 60 tonluk bir kantarımız, 3 vardiya kalacak personelimiz, 2 tane yükleme ağızı olacak. 3 ay içerisinde tamamlanması planlanan bu çalışmalar sonucunda Akhisar´daki çöp sorunu tarih olacak.


Haber Kaynak : haber merkezi