AKHİSARLI ÖĞRENCİLER ŞEHZADELERPARK’TA TARİH VE KÜLTÜRLE İÇ İÇE BİR GÜN GEÇİRDİ

AKHİSARLI ÖĞRENCİLER ŞEHZADELERPARK’TA TARİH VE KÜLTÜRLE İÇ İÇE BİR GÜN GEÇİRDİ

Akhisar Halil Mandacı İlkokulu öğrencileri, Ege Bölgesi’nin en büyük tarih, kültür, sanat ve eğlence temalı parkı olan Şehzadelerpark’ı ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Öğrenciler hem eğlendi hem de Manisa’nın zengin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yer alan ve birbirinden özel temalarıyla dikkat çeken Şehzadelerpark, bu kez Akhisar’dan gelen minik misafirlerini ağırladı. Park içerisinde yer alan şehzade figürleri, Minia Şehzadeler, Dioramik Mesir Müzesi ve Masal Kahramanları alanlarıyla öğrenciler, keyifli bir gezinti yaparken aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “Şehzadelerpark’ımız sadece Manisalılara değil, tüm bölgeye hitap eden, tarih ve kültürle iç içe özel bir yaşam alanı. Çocuklarımızın burada hem eğlenmesi hem de öğrenmesi bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu tür ziyaretlerle kültürel değerlerimizi yeni nesillere aktarmayı sürdüreceğiz” dedi.

Ziyaret, öğrencilerin tarihi mekanları gezip sorular sorması, öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinliklere katılması ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


CHP AKHİSAR İLÇE TEŞKİLATI, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 105. YILINI KUTLADI

AKHİSAR SEYAHAT 4. GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ZEKÂT VE FİTRE BAĞIŞ STANDI HİZMETE AÇILDI

KİRAZOĞLU HASTANESİ BÖBREK SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

“MAARİFİN KALBİNDE RAMAZAN” ETKİNLİĞİ

BAŞKAN KAYSERİLİ’DEN GÜREŞ FEDERASYONU VE KAYMAKAM KÜTÜK’E ZİYARET

“AKHİSAR EĞİTİMİNDE KADIN ELİ” PROJESİ KAPSAMINDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ