BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE YAPMALI?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE YAPMALI?

Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmalı? bilgi notu paylaştı.

Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi paylaştığı bilgilendirmede; “Yeterli ve dengeli beslenme: Özellikle bağışıklık sisteminin düzgün çalışabilmesi için gerekli olan folik asit, B12 vitamini ve C vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından zengin gıdaların beslenme düzenine dahil edilmesi gerekir. Aynı zamanda, beslenme yoluyla günlük gereken karbonhidrat, protein ve yağ miktarının karşılanması da kritik öneme sahip bir konudur.

Düzenli egzersiz: Kişinin haftalık olarak kendisine uygun şekilde egzersiz yapmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteren bazı çalışmalar mevcuttur.

Yeterli ve kaliteli uyku: Uyku kalitesi bağışıklık yanıtıyla doğrudan ilişkilidir. Özellikle gece kaliteli ve yeteri oranda uyumak güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmaz bir unsurdur.

Antioksidan yönünden zengin gıdalarla beslenme: Antioksidan özelliğe sahip A, C ve E vitaminleri ile alfa lipoik asit ve glutatyon açısından zengin gıdaların tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.

Aşılama: Belirli hastalıklara karşı zamanında ve uygun şekilde aşılanmak, bağışıklık yanıtını artırarak bu hastalıklara karşı daha iyi bir koruma sağlar.

Stresle etkili mücadele: Günlük hayatta karşılaşılan fiziksel ve duygusal stresle doğru ve etkili bir şekilde mücadele etmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan unsurlar arasında yer alır.

Kötü alışkanlıkların bırakılması: Sigara, alkol ve madde kullanımına son verilmesi etkili bir bağışıklık sistemi için kritik öneme sahiptir.” İfadelerine yer verdi. 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


OBEZİTEYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ

DÜNYA HİPERTANSİYON GÜNÜ’NDE BİLGİLENDİRDİ

KASIKTAN KATETER İLE KALP KAPAĞI DEĞİŞİMİ

BEL FITIĞI BELİRTİLERİ NELER?

KRONİK MİGREN NASIL GEÇER?

“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ