BAŞKAN DUTLULU, İŞÇİ’Yİ CANLI YAYINA DAVET ETTİ

BAŞKAN DUTLULU, İŞÇİ’Yİ CANLI YAYINA DAVET ETTİ

BESİM DUTLULU; “HODRİ MEYDAN”

Mevcut Akhisar Belediye Başkanı aynı zamanda 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığına aday gösterilen Besim Dutlulu, sosyal medya paylaşımı yaparak Adalet ve Kalkınma Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi’yi canlı yayında tartışmaya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi’nin yerel seçim çalışmaları kapsamında hazırlanıp sosyal medya da paylaşılan video üzerine açıklamalarda bulunan Besim Dutlulu, Ak Parti adayını canlı yayında tartışmaya davet etti.

Dutlulu’nun davet içeren paylaşımında “Seçim döneminde rakiplerimiz hakkında bırakın yalan yanlış, iftira dolu videoları ve ithamları, rakibim 15 sene belediyeyi yönetmiş bir belediye başkan yardımcısı olmasından dolayı elimizde çok veri olmasına rağmen kendisini rencide edecek bir tane bile video yapmadık, yaptırmadık, hatta arkadaşlarımıza yorumlarında bile ölçülü olmalarına rica ettik. Ramazan ayı geldi, ayın ruhuna uygun olarak bu son 16 gün de ilkeli duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Siyaset ve seçim kazanmak her şey değildir, hayatta daha önemli ilkeler vardır. Sevgi ve saygılarımla.” ifadeleri yer aldı.

CHP Adayı Dutlulu’nun paylaşımına Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer’in cevap vermesi ile belediye başkan adayı ve ilçe başkanı arasında karşılıklı atıflar içeren yazışmalar yaşandı.

“UTANILACAK İŞ YAPMAKTAN ÇEKİNİRİZ, ORTAYA ÇIKMASINDAN DEĞİL!”

 Sözcüer Dutlulu’ya verdiği cevapta “Bizim açımızdan herhangi bir problem yok. Kimin elinde ne video varsa yayınlasın, bize uyar. Biz utanılacak iş yapmaktan çekiniriz, ortaya çıkmasından değil!” ifadelerini kullandı.

“BU KADAR MERAKLIYSANIZ SİZ ADAY OLSAYDINIZ”

Sözcüer’in cevabına yanıt veren Dutlulu ise “Başkanım sizin belediye başkan adayınız konuşamıyor mu? Yazma özürlü mü? Ben ne yazsam karşılığında siz hemen cevap veriyorsunuz. Bu kadar meraklıysanız siz aday olsaydınız. İyi geceler.” dedi.

“ONUN KAZANMASI GEREKEN BİR SEÇİM VAR”

Sosyal medya kullanıcılarının da merakla okuduğu diyalogun devamında İlçe Başkanı Sözcüer “Onun kazanması gereken bir seçim var, bir iki rütuş kaldı, o yüzden meşgul. Yoksa size tüm ekip rahatlıkla cevap verebilir.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİ KİMİN NASIL KAZANACAĞINI TÜM AKHİSAR GÖRÜYOR”

CHP’nin 31 Mart’ta yeniden aday gösterdiği Dutlulu, Sözcüer’in seçim üzerine yorumuna şunları söyledi; “Başkanım söylersiniz kendisine temiz siyaset yapsın. Seçimi kimin nasıl kazanacağını tüm Akhisar görüyor. İnsanlara kendini güldürtmemek, seçim sonrasında da saygın hatırlanmak lazım. Hayırlı geceler. Siz de yalnız bırakmayın başkan adayınızı.”

DUTLULU AK PARTİ İLE İLGİLİ NELERİ SAKLIYOR?

Belediye Başkanının ilk yorumuna dönüş yapan Sözcüer; “Ben anlamadım neyi kastediyorsun, ben Salih Başkan dönemine güveniyorum. Varsa bir usulsüzlük Basın, Savcılık, Sosyal medyada açıkla. Ama şunu da sorar halk neden bu açıklama görev sürenin son iki haftasına kaldı? Görevini ihmal değil midir bu?” diyerek sözü Dutlulu’ya bıraktı.

“BİLMEDİĞİN DÖNEMLERE KEFİL OLMA”

Sözcüer’in, Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın döneminde herhangi bir usulsüzlük yaşanmadığını söylemesi üzerine Dutlulu şu yanıtı verdi; “Başkanım bu iş böyle olmaz. Bilmediğin dönemlere kefil olma. Bilmediğin işlerde büyük konuşma. İstediğin zaman gönder adayını karşıma bir yayın yapalım. Ben yönetimdeyken kendim ve ailem için ne yapmışım, adayınız kendisi için neler yapmış. Ben hangi projelere imza atmışım, adayınız neler yapmış, ben şehrimiz için neler vaat ediyorum, adayınız neler vaat ediyor canlı yayında tartışalım. Moderatörde Engin Akyüz olur. Haftaya çarşamba uygun mu? Hodri meydan!”

“BAŞKANIM DİYOR Kİ 90’LI YILLARIN SİYASETİNE GERİ DÖNELİM”

Dutlulu’nun “Hodri meydan” deyip canlı yayın daveti üzerine Sözcüer, 1990’lı yılların siyasetine geri dönmek mi istiyorsunuz diyerek “Biz diyoruz; Marka şehir, Süperlig’te Akhisarspor, Akhisar Üniversitesi, Yeni OSBler, İl olmaya namzet bir Akhisar… Başkanım diyor ki 90’lı yılların siyasetine geri dönelim, canlı yayına çıkalım.” ifadesini kullandı.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen karşılıklı atışmayı ise Dutlulu’nun, sosyal medya hesabı üzerinden yayın yapan Moderatör Engin Akyüz ile konuştuğunu ve Çarşamba günü yayına çıkacağını ifade edip canlı yayına Ömer İşçi’yi davet etmesiyle noktalandı. Dutlulu’nun son mesajında şu ifadeler yer aldı; “Engin abi ile şimdi konuştuk. Ben Çarşamba akşamı canlı yayındayım. Adayınızı da beklerim. Güzel demokratik Akhisar’a yakışan bir program olur. Gelmezseniz de biz projelerimizi anlatırız. Tüm dünyada adaylar canlı yayına çıkar kendini ifade eder. Halktan korkarak, çekinerek siyaset yapılmaz. Siz teklifimi düşünün gene de. ( Bu arada Akparti grup başkan vekilimiz Akhisar il olmayacak dedi aday tanıtım toplantınızda, kendi aranızda fikir birliğinde olursanız seçmen nezdinde biraz daha inandırıcı olursunuz)”


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAKIRLIOĞLU;“1000 KİŞİDEN 16’SI MODERN KÖLE”

AKHİSAR CHP HEYETİNDEN ANKARA ÇIKARMASI

BAKIRLIOĞLU “KUYRUKLARI, EMEKLİNİN ÇİLESİNİ MECLİS ARAŞTIRSIN”

İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI CHP’YE GEÇTİ

BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI