BAŞKAN GÜRAL PAZARYERLERİNDE YENİ DÜZENLEMELERİ PAYLAŞTI

BAŞKAN GÜRAL PAZARYERLERİNDE YENİ DÜZENLEMELERİ PAYLAŞTI

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı’ndan Önemli Kararlar

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, basın açıklamasında bulunarak, esnaflar ve vatandaşlar için alınan yeni kararları duyurdu.

Akhisar Merkez ve Mahallelerinde faaliyet gösteren pazaryerlerinde vatandaşlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güral, "Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak her zaman esnaflarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz," dedi. Güral, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu çerçevesinde, oda üyelerinin haklarını koruma ve çalışma alanlarını geliştirme görevlerini titizlikle yerine getirdiklerini ifade etti.

30 Ağustos 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında şu kararlar alındı:

Pazaryerlerinde Huzurun Sağlanması: Pazar günlerinde huzuru bozan, tartışma ve kavga eden esnafların tespit edilerek Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Encümeni ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Tüketici Şikayetleri: Pazaryerlerinde alışveriş yapan tüketicilere hakaret veya küfür eden esnafların tespit edilmesi durumunda, bu esnaf hakkında Belediye Encümeni ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Alkol ve Uyuşturucu Kullanımı: Pazaryerlerinde alkol veya uyuşturucu madde kullanan tezgah sahipleri veya çalışan personelin tespit edilmesi durumunda, Belediye Encümeni, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gürültü Kirliliği: Yüksek sesle çığırtkanlık yapan tezgah sahipleri veya personelin tespit edilmesi durumunda, Belediye Encümeni’ne sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası, alınan bu kararların pazaryerlerinde müşteri memnuniyetini artırmak, huzur ve güvenliği sağlamak, ayrıca üye esnafların haklarını korumak amacıyla alındığını duyurdu. Başkan Güral, "Seçildiğimiz günden bugüne kadar durmadan çalışarak, üreterek ve oda üyelerimizin yanında olarak hizmet etmeye devam edeceğiz," dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU AÇIKLADI; DÜĞÜNLER SEMT PAZARLARINDA YAPILABİLECEK

İLÇE MÜFTÜSÜNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETLERİNE KARŞI SOKAK ETKİNLİKLERİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BALIK SATIŞLARINA DENETİM

SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ARICILARA DESTEK

KENT KONSEYİ BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN BAŞKAN DUTLULU’YA ZİYARET