DÖNER SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE DENETİM

DÖNER SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE DENETİM

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından, il genelinde döner satışı yapan toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlerde, döner ürünlerinin muhafaza ve saklama koşulları, hazırlama ve pişirme alanlarının hijyenik uygunluğu ile üretimde kullanılan hammaddelerin mevzuata uygunluğu titizlikle incelendi. Ayrıca, dönerin raf ömrünün, pişirme işlemi başladıktan sonra en fazla 12 saat olması gerektiği kuralı kapsamında gerekli kontroller yapıldı.

Uygunluk denetimlerinin yanı sıra, bazı işletmelerden döner numuneleri alınarak analiz yapılmak üzere laboratuvara gönderildi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması amacıyla bu tür denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini vurguladı.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


3 ARALIK’TA ANLAMLI BULUŞMA: “ENGELLİLER GÜNÜ” DEĞİL, VİCDANLARIMIZI YENİDEN İNŞA ETME GÜNÜ

VALİ ÖZKAN, KASIM AYI ASAYİŞ RAPORUNU AÇIKLADI: “MANİSA’NIN HUZURU İÇİN KARARLIYIZ”

AKHİSAR’DA 18 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

BAŞKAN DUTLULU’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE NEFES ALDIRAN ULAŞIM ÇÖZÜMÜ

AK PARTİ AKHİSAR GENÇLİK KOLLARINDAN EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞAN’A ZİYARET

AKHİSAR BELEDİYESİ, İZMİR’DEKİ 19. ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NDA ZEYTİN VE KÜLTÜR MİRASINI TANITTI

AKHİSAR’IN KIRSAL MAHALLELERİNDE MEZARLIK DÜZENLEMELERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI