DÜNYA EMZİRME HAFTASI'NDA FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

DÜNYA EMZİRME HAFTASI

1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası'nda Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, anne sütü ile beslenmenin önemini bir kez daha vurguladı.

Hastane, bu yıl ikincisi düzenlenen "Bebek Dostu Sağlık Çalışanı" sempozyumuna katılarak emzirme konusunda sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalıklarını artırmayı hedefledi.

2018 yılından beri "Anne Bebek Dostu" unvanını taşıyan hastane, emzirme konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Gebe ve yeni doğum yapmış annelere yönelik düzenlenen eğitimlerde, anne sütünün bebeklerin sağlıklı gelişimi için ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, annelerin emzirme sürecinde karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm bulmak için de destek veriliyor.

Hastane tarafından dağıtılan broşür ve kitapçıklarla, anne sütü ile beslenmenin bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklediği gibi anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirdiği gibi konulara dikkat çekiliyor.


Haber Kaynak : haber merkezi


Sebze Tarlalarında Zararlı Takibi ve Mücadele Çalışmaları Sürüyor

MUSTAFA KİRAZOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEN SICAK HAVALARDA SAĞLIK UYARISI

“KİST HİDATİK CİDDİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU”

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BAYRAM ÖNCESİ SAĞLIKLI BESLENME UYARISI

EBELER İÇİN NORMAL DOĞUM VE AFET EĞİTİMİ

“İDEAL KİLONU ÖĞREN” KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

DEVLET HASTANESİ'NDEN ÇÖLYAK HASTALIĞINA DAİR BİLGİLENDİRME