DURMUŞ ÖZÇELİK İLE BERBER KOLTUĞU SOHBETİ

DURMUŞ ÖZÇELİK İLE BERBER KOLTUĞU SOHBETİ

40 Yıllık Meslek Deneyimi ve Gelecek Vizyonu

Akhisar Berberler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası  başkanı Durmuş Özçelik, meslek hayatı ve sektörel deneyimlerini Ferdi Deren’in “Berber Koltuğu Sohbeti” programında paylaştı. 

Akhisar’da 40 yıldır kuaförlük mesleğini severek yapan Özçelik, mesleğe 11 yaşında ablasının yönlendirmesiyle başladı. Mesleği öğrenmek için 11 yıl çalıştığını belirten Özçelik, ilk kazandığı parayla kendisine bir makas aldığını ve ustasının verdiği ilk saç kesimi görevinde yeteneğini fark ettiğini söyledi.

Mesleğin kendisine insan ilişkilerinin ve güvenin önemini öğrettiğini ifade eden Özçelik, sosyal medyanın sektöre etkisine de değindi: “Müşterilerimiz artık bakımlı olmanın farkında. Sosyal medya ile birlikte kendilerine daha çok önem vermeye başladılar, bu da sektöre olumlu yansıdı.”

Başkanlığa aday olma nedenini, “Esnafımızın yaşadığı sorunları tecrübelerimle biliyorum. Sadece kendi işletmem için değil, tüm meslektaşlarım için faydalı olabileceğime inandım” sözleriyle açıklayan Özçelik, en büyük esnaf sıkıntısının enflasyon ve kalifiye eleman eksikliği olduğunu vurguladı.

Genç kuaför ve berberlere tavsiyesi, “Kendinizi sürekli yenileyin, teknolojik ve mesleki gelişmeleri takip edin. Eğitimlere, yarışmalara ve fuarlara katılın” oldu. Ayrıca meslekte unutamadığı anılarını da paylaştı; mahalledeki teyzelerin saçlarını kesip karşılığında küçük hediyeler alması onun için özel bir deneyimdi.

Koronavirüs döneminin meslek hayatındaki en zor dönem olduğunu dile getiren Özçelik, “Dükkanlarımız kapalıydı, çalışmaya alışkın olduğumuz için bu süreç çok zordu” dedi. Mesleğin kendisine kazandırdığı en önemli değerler arasında ise empati ve bakış açısının gelişmesi yer alıyor.

Mesleğin geleceğiyle ilgili ise Özçelik, “Bu işin sonu yok. Her geçen gün gelişiyor ve eğitim seviyesi yükseldikçe akademik bakış açısı artacak” ifadelerini kullandı. Çocuklarının kuaförlük mesleğini seçmemesinden memnun olduğunu ancak ahilik kültürünü yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.

Özçelik, emeklilik hayaliyle ilgili olarak ise, “Benim için önemli olan iyi bir itibar bırakmak. ‘İyi bir ustaydı’ denilmesi en büyük mutluluk olur” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu samimi sohbet, Durmuş Özçelik’in mesleğe olan tutkusunu ve sektöre dair vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


UĞURELLİ BAŞKANLIĞINDA İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

DURMUŞ ÖZÇELİK İLE BERBER KOLTUĞU SOHBETİ

SPORTİF YETENEK TARAMASI TAMAMLANDI

ŞEHİR HASTANESİ’NDEN RADYOTERAPİYE DAİR BİLGİLENDİRME

RAMAZAN İÇİN AKHİSAR'DA YARDIM VE İFTAR HİZMETLERİ

SOMA TERMİK SANTRALİ FAALİYETLERİNİ DURDURDU

KAYMAKAM CAN RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİĞİNE KATILDI