İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri sahada denetimlerini sürdürdü.

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü Meyve, sebze ve bağcılık ekibi personelleri kırsal mahallelerde çalışmalarına aralıksız devam ettiriyor. 
Meyve Masası Ekibi
Meyve masası ekibi Akçaalan ve Çıtak mahallelerini ziyaret ederek kontrollerini sağladı. Teknik ekip Kiraz Sineği, Akdeniz Meyve Sineği ve Zeytin Güvesi tuzak kontrolleri, ergin sayımları ve feromon değişimlerini gerçekleştirdi. Ayrıca Meyve hastalık ve zararlılarına dair sürveylerin yanında, bahçelerde fenolojik gözlemler de yapıldı.
Sebze Masası Teknik
Sebze masası teknik ekibi de Akselendi, Sarıçalı, Çamönü, Selçikli ve Gökçeahmet mahallelerini ziyaret etti. Teknik ekip Açık alan (yazlık) sebze yetiştiriciliğinde fide dikim faaliyetlerinin devam ettiği gözlemlerken Domates Güvesi, Yeşilkurt ve Kahverengi Kokarca zararlılarını takip etmek için asılan tuzaklar kontrol edildi. Ayrıca bazı bitkilerde Yaprak Bitleri zararı tespit edilmiş olup, mücadele konusunda çiftçilere bilgiler verildi.
Bağcılık ekibi
Bağcılık masası ekibi de Mecidiye ve Beyoba mahallelerini ziyaret gerçekleştirdi.  Üzümde Kalıntı Eylem Planı çerçevesinde bağcılara bilgilendirmeler yapılırken, mevcut iklim şartlarının Mildiyo hastalığı yönünden hassasiyetine de dikkat çekildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAKIRLIOĞLU: “VAKIF, KAMUDA TASARRUF PAKETİYLE ÇELİŞİYOR”

BAŞKAN ZEYREK, PAZARYERİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

‘SEVGİ, TÜM ENGELLERİ AŞACAKTIR’

SEVGİ ÇOCUKLARI DERNEĞİ BİNASI, AİLE VE SOSYAL HİZMETLERE DEVROLDU

565. AKHİSAR ÇAĞLAK FESTİVALİ BAŞLIYOR

BAŞKAN ZEYREK AKHİSAR’DA

UYUŞTURUCU OPERASYONU