SİYASET

SİYASET Haberleri

İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

İYİ PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı eski Başkanı Halil Korkmaz ve partide görevi devam edenlerden bazı isimler İYİ Parti’den bağımsız yerel seçimde Besim Dutlulu’yu desteklediklerini açıkladı.

İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı’nda yaşanan yaprak dökümünün ardından içlerinde mevcut İYİ Parti belediye meclis üyesinin, eski kadın kolları başkanının, eski ilçe başkanının, yönetimde görev almış ve görevinden ayrılmış ya da hala partiye üyeliği devam eden bir grup, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu ziyaret ederek yerel seçimlerde yanında olup kendisini destekleyeceklerini aktardı.

Bunun üzerine basına ve kamuoyuna açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Mert Ali Kocacık, algı operasyonu yürütüldüğünü ve durumun gerçekleri yansıtmadığını ileri sürdü.

Kocacık’ın açıklamasının ardından İlçe eski Başkanı Halil Korkmaz ve Kadın Kolları eski Başkanı Gülay Bağcacı algı operasyonu yapılmadığını ve yerel seçimde Besim Dutlulu’yu destekleyeceklerini belirttiler.

Bağcacı, İYİ Parti İlçe Başkanının algı operasyonu yapıldığı yönündeki sosyal medya paylaşımına “Mert’çim yazıyı güzel hazırlamış hazırlayan ama içeriği komple yalandan ibaret. Kendi adıma ne koltuk sevdam ne siyasi bir çıkarım ne de reklam peşindeyim. Bunu orada ki herkes de biliyor. Ben partiden ve tüm görevlerimden istifa ettim. İstediğim adayı da desteklerim. Bu demokratik hakkım ve özgürlüğüm. Benim gibi diğer arkadaşlarımızın da öyle. Tehdit edildiğimizi, zorlandığımızı nasıl düşünürsünüz. Besim Dutlulu bizi davet etmedi, biz ziyaret etmek istedik ayrıca. Siz çalışmalarınıza bakın sonucu heyecanla bekliyoruz bizde herkes gibi.” yanıtını verdi.

Korkmaz ise yerel seçimde Dutlulu’yu destekleyeceklerini, aksi halde Ak Parti’ye peşkeş çekmiş olacaklarını ifade ettiği yazılı basın açıklaması paylaştı.

Korkmaz’ın açıklamasında; “Biz, Akhisar İYİ Parti kurucuları, meclis üyeleri, mevcut ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları, kısacası Akhisar’da İYİ Parti’nin ta kendisi olarak, 2019 yılından bu güne, birlikte gururla yol yürüdüğümüz Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’nun yanında olduğumuzu tüm Akhisar kamuoyuna bildiririz. 

Akhisar’da her şeyin İYİ olması, yıllar sonra kazanılan belediyenin gizli ittifaklarla kaybedilmesini istemeyenler olarak geçtiğimiz gün Akhisar Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’dan randevu talep ettik ve kendi isteğimizle ziyaretine giderek açık desteğimizi sunduk. 

Bu ziyaretin ardından İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanlığı tarafından ‘İYİ Parti Yalan Haberlerden Dolayı Besim Dutlulu’dan Özür Bekliyor’ başlıklı, mesnetsiz bir açıklama yapıldı. 

Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki, bu ziyareti biz istedik ve Besim Dutlulu’ya açık destek verdik; hala da bu düşüncedeyiz. Ama bunu kamuoyuna yalan yanlış ifade eden, Akhisar’da değil belediyeyi, meclis üyesi bile kazanamayacağını bilerek CHP’li Akhisar Belediyesi’ni AK Parti’ye peşkeş çekmeye çalışan İYİ Parti idarecilerinin bu açıklamasını kınıyoruz. İYİ Parti’ye gönül veren, Akhisar’da İYİ Parti’yi kuran, meclis üyeliği yapan hala da ilçe yönetiminde olan bizler ve sokakta, tabanda daha önce İYİ Parti’yi destekleyenler olarak algı yapmıyor, Başkan Dutlulu’ya açıkça desteğimizi sunuyoruz. Bu desteğin sonuçlarını da 31 Mart’ta herkes görecek. 

Besim Dutlulu’ya yaptığımız ziyareti bir kurgu olarak görenler ve bu ziyareti mecburi sayanlar, aksini ispat etmediği sürece şeref yoksunudur. Ne benim, ne de ailemin Akhisar Belediyesi ile bir menfaat ilişkisi yoktur. 

Biz her zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduk. Ama günümüzde yaşananlar ortada. Partimizdeki yanlışları görerek, bir yol ayrımına geldik. 1 Nisan sabahına uyandığınızda Akhisar’ın Atatürk düşmanlarına, şeriatçilere ve rantçılara teslim edilmiş olmasını istemiyoruz. Derdimiz desteklediğimiz partinin bir sonraki seçimlerde başarısı değil yaşadığımız ülkenin ilelebet payidar kalması. Cumhuriyetimizin çatısı altında egemenliğin kayıtsız şartsız halkta kalması. 

Biz Akhisar tabanında ittifakımızı kurduk; desteğimiz Besim Dutlulu’nundur.” ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAKIRLIOĞLU;“1000 KİŞİDEN 16’SI MODERN KÖLE”

AKHİSAR CHP HEYETİNDEN ANKARA ÇIKARMASI

BAKIRLIOĞLU “KUYRUKLARI, EMEKLİNİN ÇİLESİNİ MECLİS ARAŞTIRSIN”

İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI CHP’YE GEÇTİ

BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI