Uzman Psikolog Yaradılmış yas dönemi hakkında açılamada bulanarak vatandaşları yas tutmanın yaşamdaki önemine ve yerine değindi. Uzman Psikolog Yaradılmış; “Kayıp, yaşamın bedelidir. Kaldığın sürece ödenmesi gereken olağanüstü kira ! Kaybedilen şey sağlık, ümit, sevilen bir insan, arkadaşlık, benimsenen bir düşünce, aileden hatıra bir nesne olabileceği gibi eski kendiliğimiz de olabilir. Kaybın temelinde ayrılma vardır. Ayrılık kaybımızdır ve bir şeyleri kolay bırakamayız. Kayıp karşısındaiçsel yaşantımız ile dış dünyanın gerçekleri arasında uyum yapabilmemiz için yas tutmamız gereklidir.” dedi. 'Yas uğraşısı' hakkında da açılama yapan Uzman Psikolog Yaradılmış; “Yas kaybın sonrasında yaşanan keder, verilen psikolojik bir yanıttır. Keder kayba verdiğimiz tepkidir, yas ise bu kederi işlemden geçirme şeklimizdir.Benliği meşgul edici bu duruma 'yas uğraşısı' denir. Her birimiz için yasın yoğunluğu ve süresi farklıdır. Her birimizin yası birbirinden ayrı, parmak izlerimiz gibi kendimize özgü ve kişiseldir. Her kayıp ardında keder, acı dolu karmaşık süreçler getirir ve eski kayıpları, acıları da tazeler. Bunun yanı sıra her kayıp yenilenme, dönüşme, büyüme ve zenginleşme için bir araç da olabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Özel Medigün Hastanesi Uzman Psikolog Kurtulmuş Yaradılmış kimdir?
Atılım Üniversitesi psikoloji bölümünden 2018 yılında mezun olan Kurtuluş Yaradılmış, ilk olarak Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri bölümü yatan hasta ve poliklinik, Londra NHS foundation trust; brest talking therapies service, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri ve amatem servisi olmak üzere 2016 yılından itibaren çeşitli görev ve belirlenmiş süreler içerisinde alanda çalışmaktadır. Pandemi sürecinde de on-line olarak psikoterapi hizmetine devam etmiş, 2020-2022 tarihleri arasında Yakındoğu Üniversitesi klinik psikoloji tezli yüksek lisans programını başarıyla bitirip klinik psikolog ünvanını almıştır. Uzmanlık tezi araştırma konusu ‘Alkol Bağımlılarında Kişilik Özellikleri ile Algılanan EbeveynTutumları ve Duygu Düzenleme Becerileri’ ilişkisidir. 2018 yılında psikoloji lisans eğitimini, ardından 2022 yılında klinik psikoloji alanında uzmanlığını derece ile bitirmiştir. Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Pozitif ve Transkültürel Psikoterapi eğitimlerini tamamlamıştır. Psikoloji eğitimine başladığı süreç itibariyle birçokkongre ve oturumakatılmış, aldığı eğitimleri süpervizyon eşliğinde danışanlarına klinikpratiğinde bütünsel olarakkullanmaktadır.
UZMANLIK ALANLARI
Şema Terapi,EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi,Pozitif ve Tanskültürel Psikoterapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Bilinçli Farkındalık Terapisi (Mindfulness) Depresyon, Kaygı (anksiyete) Bozuklukları, Travma (örselenme) Sonrası Stres Bozukluğu, Panik (atak)Bozukluk, Sosyal KaygıBozukluğu, YaygınKaygı Bozukluğu, Obsesif Kompülsif Bozukluk, Sağlık Kaygısı (hipokondriyazis), Sınav Kaygısı, Bağımlılıklar (alkol, kumar, oyun), Kişilik Bozuklukları, İlişkisel -Kişilerarası Sorunlar, Depresif- Kaygı MizaçlıUyum Bozuklukları, Cinselİşlev Bozukluklarıdır.