MANİSA’DAN İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

MANİSA’DAN İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, dualarla uğurlandı.

Bu yıl Manisa’dan 1334 vatandaşın hac ibadetini yerine getireceği bildirilirken il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarla hacı adayları kutsal topraklara uğurlanıyor.

Manisa İl Müftülüğü İzmir 4. Kafile olarak kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, Manisa İl Müftülüğünce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen programın ardından dualarla ilk durakları Medine’ye yolcu edildi. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan kasidelerle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şunları söyledi: Şehrimizden bu yıl kutsal topraklara yol bulan nasipli kardeşlerimizsiniz. Aynı zamanda ilimizin temsilcilerisiniz. Sizlerin ve bütün hac yolcularının yolu açık olsun. Salimen gidin ve ğânimen dönün inşallah. Rabbim her türlü zorluk ve sıkıntılardan sizleri muhafaza buyursun”. 

İl müftüsü Kabukçu’nun yaptığı duanın ardından, 186 hacı adayı telbiye, tekbir ve salavatlarla İzmir Adnan Menderes Havalimanına uğurlandı. Aileleri ile vedalaşan hacı adayları, dış hatlar terminalinden kalkan uçakla Medine'ye hareket etti.

Hacı adayları Medine’de ziyaretleri tamamladıktan sonra hac ibadetlerini gerçekleştirmek üzere ihrama girerek Mekke’ye geçecek. Manisa’dan en son hacı kafilesi 30 Mayısta kutsal topraklara ulaşmış olacak. Hac ibadetini tamamlayan ilk kafile 23 Haziran’da Manisa’ya dönecek.


Haber Kaynak : haber merkezi


ALTIN MADALYA KAZANAN AKGÜL’DEN KAYMAKAM’A ZİYARET

MANİSA’DAN İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARI DERNEĞİ’NDEN BAKIM EVLERİNE DAİR TALEPLER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

KENT LOKANTASI VE HALK MANDIRA AÇILIYOR

AKHİSAR’DA ENGELSİZ YAŞAM İÇİN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

MANİSALI BESİCİ CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E DERT YANDI

ERKILINÇ: “BASIN AHLAK ŞİKÂYETLERİNİ RAFTAN İNDİRDİK”