MESİR MACUNU, “YAŞAYAN MİRAS OKULU PROJESİ” İLE ANKARA’DA TANITILDI

MESİR MACUNU, “YAŞAYAN MİRAS OKULU PROJESİ” İLE ANKARA’DA TANITILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yaşayan Miras Okulu Projesi”, Ankara’daki 15 Temmuz Demokrasi Müzesinde düzenlenen tanıtım programıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılırken, Manisa’nın simgesi haline gelen Mesir Macunu etkinlikte temsili olarak hazırlandı.

Somut olmayan kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında düzenlenen Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Programında, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mesir Macunu ve Mesir Macunu Festivali katılımcılara tanıtıldı.

Tanıtım programında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, temsili Mesir Macunu karımını birlikte gerçekleştirdi. Etkinlik boyunca katılımcılara Mesir Macunu ikram edildi.

Manisa’nın yüzyıllardır süregelen geleneği olan Mesir Macunu ve Mesir Macunu Festivali’nin tanıtımı, programa katılanlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte, kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.

Program sonrası değerlendirmede bulunan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Mesir Macunu ve Festivalin Manisa için taşıdığı değere dikkat çekerek, “Mesir Macunu ve Mesir Macunu Festivali, Manisa’nın asırlardır koruduğu önemli bir kültürel mirastır. Yaşayan Miras Okulu Projesi ile bu değerlerin genç kuşaklara aktarılması büyük önem taşımaktadır. Ankara’da, anlamlı bir mekânda Mesir geleneğimizi tanıtmak, kültürümüzün ulusal ölçekte yaşatılmasına önemli katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR MYO, ZEYTİNCİLİK SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜLERİNİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDU

MESİR MACUNU, “YAŞAYAN MİRAS OKULU PROJESİ” İLE ANKARA’DA TANITILDI

SOMA DEVLET HASTANESİ’NDE KADIN SAĞLIĞI ALANINDA ÖNEMLİ BAŞARI

AİLE VE ÇOCUKLARIN KORUNMASINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

AKHİSAR’DA EL EMEĞİ YENİ YIL PAZARI AÇILDI

MANİSA’NIN SAĞLIK KADROSU GÜÇLENİYOR

SÖĞÜTLÜ CAMİİ’NDE KADINLARA YÖNELİK KANDİL PROGRAMI YAPILDI