GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MESO’DAN AŞURE GELENEĞİ

MESO’DAN AŞURE GELENEĞİ

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) oda kurulduğu günden beri sürdürdüğü aşure geleneği sürdürüyor.

Oda önünde gerçekleşen ilk aşure programına Manisa 22. Bölge Birliği Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar,  Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı, Manisa Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Manisa Birliği Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Manisa Pazarcılar Odası Başkanı ve Destan Bulgay, Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın, Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Adem Şahin, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, esnaflar katıldı.

Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından okunan duanın ardından Başkan Çınar, Başkan Geriter ve Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz vatandaşlara aşure dağıttı. 

Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, “Esnaf sanatkarlar odamızın kuruluşundan bu yana her sene bu tür hayırları yapmaya çalışıyoruz. Şehrin belirli noktalarında bu hayrı yapıyoruz. Esnaf ve Sanatkarlarımızdan ölmüş olanlar için ve işlerimizin açılması konusunda bu tür hayırlarımız oluyor. Bu yıl da bu hayırları yapmak vesile oldu. Şehrin belirli noktalarında bu hayırlarımız 1 hafta boyunca devam edecek. Yiyenlere şifa olsun diyoruz. Allah kabul etsin” dedi. 

Aşure hayrı hafta boyunca devam edecek. Oda tarafından 29 Temmuz pazartesi günü saat 12:30’da Karaköy Kırmızı Köprü önü, 30 Temmuz Salı günü saat 12:30 Tapu Müdürlüğü Önü (Eski Adliye Binası yanı), 31 Temmuz Çarşamba günü saat 12:30 Muradiye Eski Belediye Binası park önünde vatandaşlara aşure ikram edilecek.


Haber Kaynak : haber merkezi


YAŞANAN SU SIKINTISINA AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SÖZCÜER’DEN TEPKİ

ZİYARETÇİ TRAFİK ŞARTLARINDA ‘NİTELİĞİ’ ÖNCELEYEN DEĞİŞİKLİKLER

MASKİ’DEN SU KESİNTİSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

MASKİ AKHİSAR'DA MEYDANA GELEN SU ARIZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

AKHİSAR'IN KURTULUŞUNUN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN GÜRAL PAZARYERLERİNDE YENİ DÜZENLEMELERİ PAYLAŞTI

YENİŞEHİRLİOĞLU’NDAN SPOR VE EĞİTİM TESİSLERİ İNCELEMESİ