MİNİK ÖĞRENCİLERE YERLİ MALI HAFTASINDA PAZAR KÜLTÜRÜ ÖĞRETİLDİ

MİNİK ÖĞRENCİLERE YERLİ MALI HAFTASINDA PAZAR KÜLTÜRÜ ÖĞRETİLDİ

Akhisar’da özel bir okulun minik öğrencileri öğretmenleri eşliğinde “Yerli Malı Haftası” kapsamında Akhisar pazaryerini ziyaret edip Pazar kültürünü öğrendi.

Pazar tezgâhlarının sabahın erken saatlerindeki ilk müşterileri minik öğrenciler oldu. Öğrencilere Pazar kültürünü, Pazar yerinden alış veriş yapmayı, böylelikle yerli malının önemini göstermek isteyen Akhisar Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü İbrahim Görücü ve Müdür Yardımcısı Özlem Demircanlı ile okul öğretmenleri tarafından anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Minik öğrenciler öğretmenleri gözetiminde Akhisar Pazar yerine gelip Pazar tezgâhlarından yerli malı ürünlerden alış veriş yapıp yerli malı ürünlerin önemi üzerine bilgilendirildi. Ayrıca etkinlik ile Pazar kültürünün sürdürülmesi de hedeflendi.

Etkinlik okulda da devam ettirildi. Pazaryerinden alınan taze meyve ve sebzeler Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerce tüketildi.

Böylelikle alışagelmişin dışında ailelerce hazırlanan yemekleri Yerli Malı Haftası etkinliği adı altında sınıflarında tüketmek yerine öğrenciler pazaryerinde yerli malı ürünleri görüp dokunarak ve bilgilendirilerek Yerli Malı Haftası’na yakışır bir etkinlikle bire bir yaşamış oldular.

Konu üzerine Akhisar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral şunları söyledi; “Yerli Malı Haftası’nda Akhisar Cuma Pazarımızın sabah müşterileri Bahçeşehir koleji öğrencileri oldu.

Her yıl bizlere bu güzelliği yaşatan pazarcı esnaflarımızla minik öğrencilerimizi bir araya getiren, pazaryerimizin kültürünü ve önemini minik öğrencilerimize tanıtıp pazaryeri kültürünün devamı açısından oldukça önemli, böyle güzel ve anlamlı projeyi hayata geçiren, girişimleri ile Yerli Malı Haftası Projesi’ni pazaryerlerimizde hazırlayan başta Bahçeşehir Koleji Müdürümüz Sayın İbrahim Görücü ve Müdür Yardımcımız çok kıymetli Özlem Demircanlı’ya, öğretmenlerimize ve en önemlisi de bizleri bu güzel ve anlamlı günde ziyaret edip alışverişlerini gerçekleştiren minik yavrularımıza teşkilatımız çatısı altında bulunan tüm pazarcı esnaflarımız adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ