“SANATIN DİLİ İLE DEĞERLERİMİZ” KARMA SERGİSİ AÇILDI

“SANATIN DİLİ İLE DEĞERLERİMİZ” KARMA SERGİSİ AÇILDI

Akhisar’da Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin 1500. yılı anısına “Sanatın Dili ile Değerlerimiz” temalı karma sergi açılış programı düzenlendi.

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi tarafından 12 Mart Perşembe günü saat 11.30’da gerçekleştirilen program, sanat aracılığıyla kültürel ve manevi değerleri hatırlatmayı amaçladı.

Açılış programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Pehlivan, serginin hazırlanmasında emeği geçen usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür etti.

Pehlivan konuşmasında, Peygamber Efendimizin sevgi, merhamet, adalet ve güzel ahlak gibi değerleri insanlığa miras bıraktığını belirterek, bu değerlerin yüzyıllardır kültür ve medeniyetin temelini oluşturduğunu ifade etti. Sergide yer alan eserlerin de bu değerlerden ilham alınarak hazırlandığını dile getiren Pehlivan, usta öğreticilerin rehberliğinde kursiyerlerin sabır ve özveriyle çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi.

Karma sergide; ebru, hat, tel kırma, rölyef alüminyum kabartma, seramik, çini ve nakış gibi geleneksel sanat dallarında hazırlanan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Programın sonunda serginin açılışı, Akhisar Kaymakamı Mustafa Can ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.


Haber Kaynak : haber merkezi


“AKHİSAR EĞİTİMİNDE KADIN ELİ” PROJESİ KAPSAMINDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

“HASAN VE SEVİM ŞAHİN GENÇLİK KÜTÜPHANESİ” İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“ŞERBET TADINDA RAMAZAN SOHBETLERİ” NOSTALJİ DOLU BİR AKŞAM YAŞATTI

MANİSA BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR SOFRASI AKHİSAR’DA KURULDU

“SANATIN DİLİ İLE DEĞERLERİMİZ” KARMA SERGİSİ AÇILDI

AKHİSAR’DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

CHP’Lİ BAKIRLIOĞLU’NDAN EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ELEŞTİRİSİ