ŞEHİR HASTANESİ’NDEN DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

ŞEHİR HASTANESİ’NDEN DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

Şehir Hastanesi’nden Dünya Epilepsi Günü Kapsamında Bilgilendirme Çalışması

Manisa Şehir Hastanesi, toplumda sağlık bilincini artırmak ve epilepsi hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Epilepsi Günü kapsamında bilgilendirici bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu çalışma kapsamında, Manisa Şehir Hastanesi’nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Zeynep Zerrin Göz tarafından epilepsi hastalığına ilişkin bilgilendirici bir metin hazırlandı. Çalışmada epilepsinin tanımı, hastalıkla ilgili toplumda yaygın olan yanlış inanışlar, epilepsinin bulaşıcı ya da psikiyatrik bir hastalık olmadığı, doğru tanı ve düzenli tedavi ile büyük oranda kontrol altına alınabildiği konularına yer verildi. Ayrıca epilepsi hastalarının günlük yaşamlarını sürdürebileceği ve nöbet anında doğru yaklaşımın nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Uzm. Dr. Zeynep Zerrin Göz, Dünya Epilepsi Günü’nün epilepsiye yönelik yanlış algıların düzeltilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, epilepsinin doğru tanı ve düzenli tedaviyle çoğu hastada kontrol altına alınabilen nörolojik bir hastalık olduğunu ifade etti.

Epilepsinin, beyindeki geçici elektriksel aktiviteler sonucu ortaya çıkan ve tekrarlayıcı nöbetlerle seyreden bir hastalık olduğunu belirten Göz, her nöbetin epilepsi anlamına gelmediğini ve tanı için mutlaka hekim değerlendirmesinin gerektiğini vurguladı.

Epilepsinin bulaşıcı bir hastalık ya da psikiyatrik bir rahatsızlık olmadığını ifade eden Göz, düzenli ilaç kullanımı ve hekim takibi ile epilepsi hastalarının eğitim, çalışma ve sosyal yaşamlarını sürdürebileceğini kaydetti.

Nöbet anında yapılması gerekenlere de değinen Göz, bu tür durumlarda sakin olunması, hastanın çevresindeki zarar verebilecek eşyaların uzaklaştırılması, başının korunması ve hava yolunun açık kalması için hastanın yan yatırılması gerektiğini belirtti. Nöbet geçiren kişiye zorlayıcı müdahalelerde bulunulmaması gerektiğini ifade eden Göz, nöbetlerin çoğunlukla kısa sürede kendiliğinden sona erdiğini, uzayan nöbetlerde ise mutlaka sağlık ekiplerine başvurulması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, epilepsi hastalığını tanımanın ve nöbet anında doğru yaklaşımı bilmenin hem hastalar hem de toplum için büyük önem taşıdığı vurgulanarak, Dünya Epilepsi Günü kapsamında toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ŞEHİR HASTANESİ’NDEN DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

UZMAN HEKİMDEN VİTAMİN TAKVİYESİ UYARISI

KİRAZOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEN UYARI

GEBE OKULU EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

AKHİSAR DEVLET HASTANESİNDEN “ÇOCUKLARDA ATEŞ” UYARISI

AKHİSAR BELEDİYESPOR KADIN VOLEYBOL TAKIMI’NDAN DEPLASMANDA NET GALİBİYET

AKHİSAR'DA KETEM HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR