EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

SİMGE PROJESİ TANITILDI

SİMGE PROJESİ TANITILDI

Akhisar’da İstihdam Garantili Simülasyon Genç Eğitimi (Simge) Projesi tanıtımı yapıldı.

14 Kasım Salı günü saat 10.30’da Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen İstihdam Garantili Simülasyon Genç Eğitimi (Simge) Projesi tanıtımı gerçekleştirildi. 
Tanıtım programı Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü M. Aksoy’un konuşması ile başladı. Müdür Aksoy; “Sayın Belediye Başkanım, protokolün değerli üyeleri hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Bugün sizleri Türkiye’de Ege Bölgesinde ilk olarak programın tanıtımını yapmak üzere davet ettik. Zafer Kalkınma Ajansının kısaca Rogep çağrısı üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuz adına proje başvurusunda bulunmuş, önce Zafer Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul görmüştür. Projemizin adı İstihdam Garantili Simülasyon Genç Eğitimi (Simge) Projesi’dir. Amacı Elektrikli araçlar ve zeytinyağı sıkım operatörleri yetiştirmektedir.  Öğrencilerimiz mezunlarımız genç işsizler ve sektörde çalışanlar hedef kitlemizdir. Okulumuza ilçemize faydalı olmasını diler saygılarımı arz ederim.” Dedi.  
Daha sonra program Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mustafa Coşkun’un konuşması ile sürdü. Uzman Coşkun; “ Biz kamu kuruluşu olarak bölgemizin kalkınması için çalışıyoruz. Bu çerçevede de özel sektörlere finansman desteğimizi sağlıyoruz. Bizler proje bazlı çalışan bir kurumuz. Bu projelere hibe desteği sağlıyoruz. Kar amacı gütmeyen bir kuruluşuz.  İstihdam Garantili Simülasyon Genç Eğitimi (Simge) Projesi’nin finansman desteğini sağlıyoruz. Genç İstihdamları sağlamaya yönelik projemiz sürüyor. Tanıtım programımıza geldiğiniz için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” Dedi. Genel hatları ile proje tanıtımı Zeynep Gülin Öngör Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kamile Gökalp tarafından yapıldı. Konukları proje hakkında bilgilendiren Müdür Göklalp projeye katkı sunanlara teşekkür ederek şükranlarını sundu. 
Ardından da Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Süleyman Kollu Simge projesinin görsel tanıtımını ve sunumunu yaptı. Kollu, Teknolojinin endüstride kullanımının önemini, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ile simülasyonlu eğitimin entegrasyonunu içeren sunumunda elektrikli araç bakım operatörlerinin ve zeytin sıkım makine operatörlerinin eğitim içeriklerini, projenin kapsamını, şehrimize ve her iki sektöre yapacağı katkıları anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Katılım ve desteklerinden dolayı tüm ilgililere teşekkür etti. Süleyman Kollu, proje hakkında yöneltilen soruları da yanıtladı. 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ