TEBLİGAT GECİKTİ, YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEBLİGAT GECİKTİ, YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akhisar Şehit Yüzbaşı Necdi Şehtürk parkı içerisinde muhtarlık binası yanına İnönü Mahalle Muhtarının isteği üzerine Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan tuvalet, sit alanı içerisinde izinsiz yapı olduğu gerekçesiyle Belediye Fen İşleri ekipleri taraf

17 Eylül sabah saatlerinde başlanan yıkıma İnönü Mahallesi Muhtarı Figen Karabulut itiraz edip sürecin halen devam ettiğini ve davanın henüz sonuçlanmadığını dile getirse de uğraşları sonuç vermedi. Konuşmasına devam eden Karabulut Manisa Adliyesi´nden yıkımın durdurulması üzerine tebligatın çıktığını ve halen devam eden mahkeme süresince yıkımın gerçekleştirilmemesi gerektiğini ama henüz tebligatın eline ulaşmadığını posta yoluyla kendisine iletilmesini beklediğini belirtti.  Konu üzerine Belediye Fen İşleri ekibi sorumlusu ise 24 Ağustos Pazartesi günü Figen Karabulut´a yıkımın gerçekleştirileceği üzerine tebliğ verildiği fakat mevzuat üzerine geri dönüş yapılmadığı sebebi ve İzmir Tabiat Vakfı Koruma Bölge Müdürlüğü´nün yazısı neticesinde sit alanına izinsiz yapı inşa edildiğini ifade ederek ek yapının 17 Eylül Perşembe günü yıkım işlemlerine başladıklarını ifade etti.

YIKIM KARARI

Taraflar avukatları aracılığı ile yıkım kararının durdurulduğu bilgisine yaptıkları telefon görüşmeleri ile ulaşsalar da kuruma iletilen bir belgenin henüz olmadığından dolayı muhtarlık binasına ek yaptırılan tuvalet yıkıldı. İnönü Mahallesi Muhtarı Figen Karabulut yıkım işleminin durdurulması ve bu aralıkta Manisa Adliyesi´nden çıkan yıkımı durdurma kararını kendilerine iletmek için almaya gideceğini bildirmesi dahi sonuç vermedi. Belediye Fen İşleri sorumlusu yıkımı durdurmayacaklarını bu aralıkta da yıkım işleminin devam edeceğini belirtmesi üzerine Muhtar Karabulut yıkım gerçekleştirilecek yapının içerisine kendisini kilitledi fakat tüm çabaları yeniden sonuçsuz kaldı ve belediye ekipleri sorumlusu yıkımın devam etmesini istedi. Muhtar ve Fen İşleri sorumlusu arasında geçen konuşmada Figen Karabulut kendisinin bir suçu olmadığını ve gelecek tebligatı beklediğini beyan ederken fen işleri sorumlusu tebligatın sosyal medya aracılığı ile kendisine gönderilmesini talep etti. Manisa Adliyesi´ne bu yönde yapılan başvuru sonuçsuz kaldı ve bizzat gelip almaları halinde tebligatı teslim edebileceklerini belirttiler. Yıkım işlemi yapılan görüşmeler ve konuşmalar neticesinde ara ara durdurulup devam etse de Fen İşleri yetkilisi yıkım kararını kendisinin vermediğini belirterek ve yaptığı telefon görüşmeleri sonucunda devam ettirilmesi yönünde tekrar emir aldığını beyan ederek saat 13.00´te yıkım işlemini tamamlattı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


DÜNYA AŞI HAFTASI 24-30 NİSAN

VETERİNER GÜNÜ DOLAYSIYLA BİR ARAYA GELDİLER

KAYMAKAM KÜTÜK YENİ KAYMAKAMLIK BİNASINI İNCELEDİ

DİYANET AKADEMİSİ BAŞKANINDAN ZİYARET

HASRET BİTTİ, 484 YILLIK GELENEK MANİSA’YA ŞİFA SAÇTI

MANİSA’DA KÖFN RÜZGARI ESTİ

ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇILDI