Tarım ve hayvancılık

Tarım ve hayvancılık Haberleri

TOHUM KULLANIM DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

TOHUM KULLANIM DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Sertifikalı tohum kullanım desteği ödemeleri geçtiğimiz gün başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve 2023 yılı Sertifikalı Tohum Kullanım desteğine başvuran çiftçilere ödemeler başladı. Sertifikalı buğday ve arpa tohumu kullanarak desteğe başvuru yapan Akhisarlı toplam 60 çiftçiye 115.882 Türk Lirası destek ödemesi yapılacak.

T.C. kimlik numarası son rakamı ve vergi kimlik numarasının son rakamına göre yapılan ödemelerde; TC’sinin son rakamı 6, 8 ve 4 olan çiftçiler ile vergi kimlik numarasının son rakamı 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 ve 1 olan çiftçilere 15 Eylül Cuma günü saat 18.00’den sonra ödemeler başladı.

TC kimlik numarasının son hanesi 2 ve 0 ile vergi kimlik numarasının son rakamı 2 ve 0 olan çiftçilere ise ödemeler 22 Eylül Cuma saat 18.00’den sonra yapılacak. 

Konu üzerine Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı; “2023 yılı Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği ödemeleri 15./9/2023 Cuma günü çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmaya başladı.

Sertifikalı buğday ve arpa tohumu kullanarak desteğe başvuran Akhisarlı 60 çiftçiye bu takvimde ödenecek toplam tutar 115.882 lira olarak gerçekleşti.”


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


İL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK; “GELİŞEN TEKNOLOJİNİN TÜM İMKÂNLARI İLE SAHADAYIZ”

ÇİFTÇİLER DOMATES GÜVESİNE DİKKAT

İLÇE TARIM TEKNİK EKİBİ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM BUĞDAY KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KIRSAL KALKINMA YATIRIM DESTEĞİNE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR