ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin 2025–2026 Eğitim-Öğretim yılı açılışı dolayısıyla Muradiye Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, 1200 erkek öğrenciye 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu” hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Kadına El Kal-ka-maz!” projesi kapsamında toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Etkinlik kapsamında kampüste bulunan 1400 kadın öğrenciye de KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtıldı. Öğrencilere uygulamanın nasıl indirileceği ve kullanımı hakkında detaylı bilgi verildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin ancak toplumun tüm kesimlerinin bilinçlenmesiyle mümkün olabileceğini belirterek, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


KÜLTÜR KORUYUCULARI EĞİTİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

AKHİSAR EMNİYETİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

AKHİSAR’DA KARNE SEVİNCİ YAŞANDI

DR. ÖMER FARUK MERİÇ İLKOKULU’NDA KARNE SEVİNCİ

TÜRK EĞİTİM-SEN AKHİSAR’DA YENİ YÖNETİM GÖREVE BAŞLADI

ÇİFTÇİLERE TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

DİSK EMEKLİLER SENDİKASI AKHİSAR ŞUBESİ’NDEN CHP’NİN NÖBET EYLEMİNE DESTEK