Toplantıya CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak, Ziraat Mühendisi Mehmet Akif Aksezgin, Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı A. Halis Uysal, Aziz Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantıda vatandaşların kaygılarını dinleyen Bakırlıoğlu, sürecin tüm yönleriyle değerlendirildiğini belirterek çevreye zarar verecek projelere karşı net bir duruş sergilediklerini ifade etti.
CHP’li Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, “Akhisar İlçe Başkanımız Hayriye Hacet, ilçe yöneticilerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Akhisar Çevre Derneği ile birlikte Sazoba Mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızın kaygılarını dinledik, süreci tüm yönleriyle değerlendirdik. Şeffaflık, çevreye duyarlılık ve kamu yararı ilkelerinden asla taviz verilmemelidir. Doğayı tahrip edecek, ekolojik dengeyi bozacak hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Yaşamı savunmaya, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Toplantıda söz alan vatandaşlar da bölgenin tarım ve su kaynakları açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, altın madeni arama çalışmalarının çevreye ve insan sağlığına zarar vereceği endişelerini dile getirdi.